Ο καθαρισμός καμινάδας μπορεί να αποτελεί ένα μικρό έξοδο αλλά είναι αποδεδειγμένα η πιο απαραίτητη εργασία που θα πρέπει να πραγματοποιούμε στο τζάκι μας μια φορά το χρόνο και αυτό γιατί η συντήρηση του, σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια μας, την ασφάλεια του σπιτιού και γενικότερα με την σωστή και αποδοτικότερη λειτουργία του

Όσο χρησιμοποιούμε το τζάκι, η ποσότητα από την αιθάλη-κρεόζωτο που επικάθεται στα εσωτερικά τοιχώματα της καμινάδας, συνεχώς αυξάνεται. Η συνεχής αυτή εναπόθεση, έχει ως φυσικό-λογικό επακόλουθο την μείωση της διατομής της καμινάδας καθώς και την αλλαγή στην υφή των τοιχωμάτων της, τα οποία γίνονται περισσότερο “αδρά-άγρια” .

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται πλέον σωστός-αποτελεσματικός ελκυσμός του καπνού, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το γνωστό φαινόμενο «το τζάκι μου μυρίζει», το οποίο γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό κατά τους θερινούς μήνες και σε μέρες έντονης υγρασίας, ενώ σε περιπτώσεις πλήρους απόφραξης της καμινάδας παρατηρείται το φαινόμενο «το τζάκι μου καπνίζει».

Ένα άλλο συχνό πρόβλημα, λιγότερης σημασίας αλλά πολύ ενοχλητικό, που οφείλεται στην παντελή ή μη σωστή συντήρηση του τζακιού είναι η έντονη παρουσία νανόκοκκων και μικροσωματιδίων σκόνης στο σαλόνι μας. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι, σε περιπτώσεις παρουσίας καθοδικών ρευμάτων από την καμινάδα, ο εισερχόμενος καθοδικός αέρας, αποκολλά από την καμινάδα τα υπολείμματα αιθάλης και τα εισαγάγει δια της ίδιας οδού εντός της οικίας.

Εμείς αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό – συντήρηση του τζακιού σας και σας παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες τις αγοράς με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, έτσι ώστε να νιώσετε σιγουριά για την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία του.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά χημικά προϊόντα τα οποία υπόσχονται δήθεν πολλά, που ωστόσο όμως είναι πλήρως αναποτελεσματικά ιδιαίτερα σε χρόνια κλίμακα και η λογική των οποίων επί της ουσίας δεν έχει καμία βάση.

Η αποτελεσματική απομάκρυνση της αιθάλης μπορεί να επιτευχθεί μονάχα μέσω του μηχανικού καθαρισμού καμινάδας και αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αποδοτική λειτουργία του τζακιού και πάνω απ’ όλα ασφαλιστική δικλείδα για την υγεία μας από τις αρνητικές επιπτώσεις της συσσωρευμένης παραγόμενης αιθάλης.