Το τελευταίο διάστημα εντοπίζουμε ως συνεταιρισμός διάφορα δημοσιεύματα σε αρκετά blog όσον αφορά την παραγωγή του ακτινιδίου και συγκεκριμένα πως η αγορά των φρούτων από πλευράς των εμπόρων έγινε σε αρκετά υψηλές τιμές με αποτέλεσμα τα συσκευασμένα προϊόντα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα ράφια των καταστημάτων και κατ επέκταση στις τσέπες των καταναλωτών. Ως συνεταιρισμός δηλώνουμε υπεύθυνα πως οι τιμές του ακτινιδίου δεν είναι υψηλές, αλλά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Μην ξεχνάμε πως η αύξηση της μέσης τιμής των ακτινιδίων συγκριτικά με την περσινή χρονιά εκμηδενίζεται από την εκτόξευση του κόστους παραγωγής,και συγκεκριμένα από την αύξηση του πετρελαίου,τα αυξημένα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος,την αύξηση των ημερομισθίων των εργατών γης, τις αυξήσεις στα γεωργικά εφόδια, αλλά και τις αυξήσεις στις πάγιες εισφορές των αγροτών όπως είναι ο ΕΛΓΑ, ο ΕΦΚΑ και ο φόρος εισοδήματος.

Για τους παρακάτω λόγους είναι επιτακτική η ανάγκη οι τιμές του προϊόντος να παραμείνουν σ αυτά τα επίπεδα ώστε να είναι βιώσιμη η παραγωγή.
Μη λησμονούμε ότι το ακτινίδιο αποτελεί ένα εθνικό προϊόν, το κορυφαίο εξαγωγικά τα τελευταία χρόνια,που συμβάλλει αρκετά στον ΑΕΠ της χώρας.
Ως συνεταιρισμός ΑΣ ΠΕΣΚΟ καλλιεργούμε περί τα 3000 στρέμματα ακτινίδια με τις παραδόσεις να ξεπερνούν τα 10.000.000 κιλά με πάνω από 30 συνεργάτες μεταποιητές, οι οποίοι εξαίρουν την ποιότητα και την αντοχή των προϊόντων μας.
Η αρωγή της πολιτείας θα πρέπει να είναι ουσιώδης καθώς σαν καλλιέργεια αποτελεί πόλο έλξης επενδύσεων πάνω στο κομμάτι της αποθήκευσης και συσκευασίας, που κατά επέκταση θα δώσει λύση στη μείωση της ανεργίας
Καλές γιορτές,καλή χρονιά με υγεία και ευημερία.
              Με εκτίμηση ο πρόεδρος του                                   ΑΣ ΠΕΣΚΟ
                         Γκρίνιας Ηλίας
(Δελτίο τύπου)