Ένας Έλληνας επιχειρηματίας έχει ξεκινήσει να επαναπροσλαμβάνει απολυμένους εργαζόμενους της Πίτσος, στο εργοστάσιο της οποίας μπήκε λουκέτο από τη γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία Bosch Siemens Hausegerate (BSH), μετά από παρουσία 156 χρόνων στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας σύμφωνα με το Capital.gr, είναι ο Νίκος Μπακατσέλος, πρόεδρος και CEO της Pyramis ο οποίος έχει καταθέσει πρόταση στην BSH για την απόκτηση των εγκαταστάσεων της Πίτσος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Μπακατσέλος έχει ξεκινήσει να στήνει μια βασική ομάδα, προσλαμβάνοντας πρώην εργαζόμενους της Πίτσος. Όπως λέει ο ίδιος, στόχος του είναι να ενισχύσει το παραγωγικό του αποτύπωμα στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η πρόταση που έχει καταθέσει στην BSH για την απόκτηση, μέσω επινοικίασης, των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Πίτσος.

Όσον αφορά την πρόταση για την απόκτηση των εγκαταστάσεων, οι Γερμανοί έδωσαν στον Έλληνα επιχειρηματία διορία δύο εβδομάδων, για να επαναδιατυπώσει την πρότασή του για την απόκτηση. Οι Γερμανοί, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Capital.gr, απέρριψαν δύο σημεία της πρότασης που είχε καταθέσει τον περασμένο μήνα ο Έλληνας επιχειρηματίας και δέχθηκαν δύο από τα υπόλοιπα.

“Ειλημμένη απόφαση η δημιουργία εργοστασίου”

Ασχέτως όμως με το που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς της BSH, για τον κ. Μπακατσέλο η δημιουργία εργοστασίου στην Αττική αποτελεί ειλημμένη απόφαση. “Η Pyramis”, όπως έχει πει πρόσφατα ο κ. Μπακατσέλος “είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα. Αν επέλθει συμφωνία με την BSH αυτό θα γίνει άμεσα καθώς υπάρχουν τα μηχανήματα, τα καλούπια και οι πιστοποιήσεις”.

Για τη λειτουργία του εργοστασίου της Πίτσος υπό την Pyramis θα χρειασθούν 8 εκατ. ευρώ επένδυση, 100 πρώην εργαζόμενοι της Πίτσος το πρώτο 12μηνο, αριθμός ο οποίος θα διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Αναφορικά με το παραγωγικό έργο του εργοστασίου για να είναι αποδοτικό θα πρέπει να παράγει ετησίως περί τα 120.000 τεμάχια κουζινών και εστιών.

Μέρος αυτού του όγκου παραγωγής επιδιώκεται, από τον επενδυτή να προέλθει από την BSH. Δηλαδή η Γερμανική πολυεθνική να δώσει “φασόν” παραγωγή 60.000 κουζινών Πίτσος στον επιχειρηματία. Επίσης στόχος του κ. Μπακατσέλου είναι να μεταφέρει την παραγωγή των προϊόντων Pyramis που σήμερα παράγονται στην Τουρκία και στην Ιταλία.

Ποιος είναι Νίκος Μπακατσέλος

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος, ο Νίκος Μπακατσέλος είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε.” και της “Pyramis Deutschland GmbH”.

Εχει διετελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην “Imperium ΑΕΕΧ” και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην “Egnatia Bank Securities S.A.” καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην “Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.”.

Υπήρξε μέλος της ΔΕ του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου, μέλος του ΔΣ της ΕΕΔΕ και Πρόεδρος της ΔΕ Βορείου Ελλάδος. Από τον Φεβρουάριο 2014 έως τον Ιούνιο 2016 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank. Είναι μέλος της ΔΕ και του ΔΣ του ΣΒΒΕ.

Είναι μέλος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και από τον Ιούνιο 2010 έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος του AMCHAM και Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Ελλάδος. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο University of Reading και έχει κάνει Μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά, Εμπόριο και Οικονομικά στο City University Business School.