Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 58 ετών

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του ηθοποιού Ντέιβιντ Γκέιλ από το Beverly Hills 90210, που πέθανε στις 16 Ιανουαρίου.

Ο ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του στο Beverly Hills 90210, πέθανε σε ηλικία 58 ετών από ανοξική-ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, μετά από καρδιοπνευμονική ανακοπή, που προκάλεσαν ναρκωτικές ουσίες όπως αμφεταμίνες, κοκαΐνη, αιθανόλη και φαιντανύλη, σύμφωνα με δήλωση του μάνατζέρ του.

Η μητέρα του Ντέιβιντ Γκέιλ, Μέρι Πέιντερ, εξέδωσε δήλωση για τον θάνατο του γιου της λέγοντας ότι ράγισε η καρδιά της όταν έμαθε ότι ο γιος της πέθανε με αυτόν τον τρόπο. «Ο Ντέιβιντ εθίστηκε στις ουσίες πριν από πολλά χρόνια μετά από πολλαπλά χειρουργεία στα χέρια και τους καρπούς του. Πέρασε πολύ πόνο, ο οποίος για μία και πλέον δεκαετία τον εμποδίζει να εργαστεί.

»Προσπάθησε να σταματήσει να παίρνει ουσίες και το κατάφερε, πριν στραφεί σε μια πιο ανατολίτικη διαχείριση του πόνου, συμπεριλαμβανομένου του βελονισμού και των φυσικών φαρμάκων. Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι η πρώην εξάρτησή του από τα οπιοειδή έπαιξε ρόλο στην αυτοθεραπεία από ανεξέλεγκτες πηγές» πρόσθεσε η μητέρα του Ντέιβιντ Γκέιλ. Συνέχισε ακόμα, εκφράζοντας την ελπίδα της ότι ο θάνατος του Ντέιβιντ Γκέιλ θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους του φαρμακευτικού εθισμού από την φαιντανύλη.

«Ο θάνατος του Ντέιβιντ επισημαίνει τα αμέτρητα αθώα θύματα του εθισμού στα φάρμακα που έχει πάρει τόσους πολλούς από τους γιους και τις κόρες μας», πρόσθεσε στη δήλωσή της. «Παρακαλώ κρατήστε τον Ντέιβιντ και άλλους που μάχονται με τον πόνο ή την εξάρτηση, στις σκέψεις και τις προσευχές σας».

Την είδηση του θανάτου του ηθοποιού του Beverly Hills 90210 έκανε γνωστή η αδελφή του με ανάρτησή της στο Instagram αποκαλώντας τον, τον «καλύτερο φίλο» της και «ένα καταπληκτικό άνθρωπο».

 

 

Πηγή:lifo.gr