Τα στοιχεία DNA τον «έδειξαν» ως ένοχο

CEO εταιρείας τεχνολογίας στις ΗΠΑ συνελήφθη για υπόθεση δολοφονίας του 1992. Ο John Kevin Woodward κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφο του, τότε, συγκατοίκου του.

Ο 58χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK, ενώ έφτανε στη χώρα από το Άμστερνταμ όπου ζει τα τελευταία χρόνια.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της Laurie Houts, καθώς τα στοιχεία DNA τον έδειξαν ως τον δολοφόνο.

Ο Woodward είχε μπει στο επίκεντρο των Αρχών άλλες δύο φορές στο παρελθόν, αλλά δεν είχε δικαστεί καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.

Το πτώμα της Houts είχε βρεθεί στο αμάξι της τον Σεπτέμβριο του 1992, σε μικρή απόσταση από τον χώρο εργασίας της. Είχε δεμένο στον λαιμό της ένα σχοινί. Η σκηνή του εγκλήματος έδειχνε πως είχε προηγηθεί πάλη.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, ο Woodward φαίνεται πως έτρεφε συναισθήματα για το θύμα και ζήλευε τη σχέση της Houts με τον συγκάτοικό του.

Ο φάκελος της υπόθεσης είχε ανοίξει, ξανά, το 2021 με τους αστυνομικούς να επανεξετάζουν τα στοιχεία και να συνδέουν, τελικώς, το σχοινί με τον 58χρονο.

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν να βρούμε στοιχεία» επεσήμανε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Mountain View.

«Θέλω η οικογένεια της Houts και οι φίλοι της να γνωρίζουν πως δεν εγκαταλείψαμε ποτέ. Ούτε ο χρόνος, ούτε η απόσταση θα μας σταματήσουν από το ανακαλύψουμε την αλήθεια και να αναζητούσε Δικαιοσύνη».

Η αδελφή της δολοφονηθείσας εξέφρασε τη χαρά της όταν έμαθε τα νέα, αλλά τόνισε πως εκείνη «δεν επιστρέφει».

Ο Woodward κρατείται, χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει αποφυλάκιση με εγγύηση. Αν καταδικαστεί, είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

 

 

 

Με πληροφορίες από CNN

Πηγή:lifo.gr