Με ανάρτηση της στο Facebook, η σύζυγος του Υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, κα. Πόπη Καλαϊτζή, επιβεβαίωσε πως έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Τις τελευταίες ώρες έχει ανάψει για τα καλά η συζήτηση για το ποιοι κάνουν τα εμβόλια πρώτοι και γιατί.

Το γεγονός πως εμβολιάζονται Υπουργοί και Βουλευτές έχει ενοχλήσει τόσο τους πολίτες όσο και τους υγειονομικούς που θεωρούν πως κανονικά θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα εφόσον βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά της μάχης του κορονοϊού.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και ο εμβολιασμός της συζύγου του υπουργού της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, κα Πόπη Καλαϊτζή η οποία είναι ειδικευόμενη φυσίατρος στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας. Όπως λένε όσοι αντιδρούν δεν είναι αυτό που πολλοί ονομάζουν γιατρός πρώτης γραμμής. Όμως, έκανε από τους πρώτους το εμβόλιο.

Ο μαζικός εμβολιασμός κυβερνητικών στελεχών έφερε την αντίδραση του Μαξίμου και συγκεκριμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε άμεσα την εντολή να σταματήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Δείτε την ανάρτηση της:

 

 

Παρέμβαση Μητσοτάκη: Φρένο σε «κατά προτεραιότητα» εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών

ο Μέγαρο Μαξίμου βάζει «φρένο» στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό για κορονοϊό κυβερνητικών στελεχών, καθώς η ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν είναι έντονη. Όπως σημειώνει δε, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη οι αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού τους κακώς έγιναν και δίνουν λάθος εικόνα. Αναφορικά με την ενόχληση του Πρωθυπουργού με τις αναρτήσεις όσων έκαναν το εμβόλιο, η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα είναι όσα κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα προτεραιότητας, ότι δεν πρέπει να λείψουν από τη θέση τους. Σημείωσε ότι «προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο αν συμβεί κάτι. «Σας θυμίζω την περίπτωση του κ. Πλακιωτάκη», σημείωσε η ίδια.

Εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη

66  κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 1.128 έχουν εμβολιαστεί, που «έχουμε μέχρι σήμερα και να σας θυμίσω ότι σε αυτούς υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί όπως η ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και εδώ κλείνει αυτό» δήλωσε η κυρία Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,2 και επισήμανε: «Σας είπα για τις selfies κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνωΚακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις».

Αναφορικά με την είδηση ότι 126 κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, απάντησε: «Στους 1.128 που είχαν γίνει μέχρι χθες το βράδυ εμβολιασμούς 66 αφορούν κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ κλείνει. Θα εμβολιστούν και αυτοί όπως και όλοι μας όταν έρθει η σειρά μας με βάση την προτεραιοποίηση όπως και εγώ θα κάνω το εμβόλιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω ότι έρθει η σειρά μου. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να προχωρήσει το σχέδιο, υπάρχει ένα σχέδιο οργανωμένο, προχωράμε στους εμβολιασμούς των υγειονομικών.

Από την επόμενη εβδομάδα που θα μπουν στις γραμμές του εμβολιασμού οι περισσότερες δόσεις που έρχονται θα είναι σε πλήρη λειτουργία και ο εμβολιασμός των υγειονομικών ξεκινούν βάση της προτεραιοποίησης που έχει γίνει, οι οίκοι ευγηρίας, οι κλειστές μονάδες αποκατάστασης. Αυτό προέχει αυτή τη στιγμή, αυτό το project μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οπότε και ο σχεδιασμός είναι κάπου εκεί να ανοίξουν, λίγο νωρίτερα, και οι πλατφόρμες για τα ραντεβού αλλά να ανοίξει αυτό το εγχείρημα και στις ευρύτερες ομάδες πληθυσμού πάντα με βάση την προτεραιοποίηση που έχει κάνει η εθνική επιτροπή εμβολιασμού».

 

 

 

Πηγή: dikaiologitika.gr, ethnos.gr