«Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο, ο Απρίλιος θα είναι κρίσιμος, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας,

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τη λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα, αναφέροντας πως πλέον απαγορεύεται η κυκλοφορία, η είσοδος και η έξοδος, στη δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς μέχρι την 14 Απριλίου. Όπως τόνισε η έξοδος θα γίνεται μόνο για λόγους τροφοδοσίας.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ια 14 ημέρες και για ακόμη τέσσερις δήμους, πιο συγκεκριμένα τους δήμους Ορεστίδας, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Και για τους πέντε δήμους απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί. Επίσης, αναστέλλονται οι εξαιρέσεις στην κίνηση στις εξής περιπτώσεις:

Κίνηση παροχής βοήθειας ανάγκης (Β4). Αυτή θα γίνεται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», από τους οικείους δήμους). Μετάβαση σε τελετή (Β5). Μοναδική εξαίρεση η περίπτωση κηδείας, στην οποία θα παραβρίσκεται μόνο το στενό συγγενικό περιβάλλον του νεκρού. Σωματική άσκηση – κίνηση για τις ανάγκες κατοικιδίου (Β6). Μοναδική εξαίρεση η κίνηση κατοικιδίου που θα επιτρέπεται για 15 λεπτά πέριξ της οικίας του κατόχου.

Στους 5 αυτούς δήμους, στα σούπερ μάρκετ θα μπαίνει ένας πελάτης ανά 20 τμ.

Επίσης, ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες, λέγοντας πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που εκτίθενται τόσο εκείνοι όσοι και οι οικογένειες τους.