ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ο ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ

«Δηλώνω παρών, πιστός στο ιδεώδες του ισχυρού ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με προτάσεις κοινής στρατηγικής και σχεδιασμού κοινωνικής δικαιοσύνης»

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΜΑΡΩ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Συνέντευξη στον «Ντελάλη» παραχώρησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Χρήστος Στεφόπουλος.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής, ο Κατερινιώτης γιατρός σημείωσε πως «δεν υπήρχε άλλη επιλογή, παρά να ανταποκριθώ με ζέση στην τόσο τιμητική πρόταση του Προέδρου του κόμματος και να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες εκλογές».

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, η σχέση του με την πολιτική είναι βιωματική, προσθέτοντας πως «διαθέτω μια επιστημονική και επαγγελματική πορεία η οποία είναι συνεχόμενη και διαρκής, δίχως να επιδιώκω την κατάκτηση αυτών των χαρακτηριστικών μέσω της πολιτικής».

Όσον αφορά τον στόχο που έχει, σχετικά με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στις Ευρωεκλογές, ο κ. Στεφόπουλος σημείωσε: «Προσωπικά επιθυμώ να συμβάλλω στην ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και στην εύρεση λύσεων έτσι ώστε να καταπολεμηθούν οι περιφερειακές ανισότητες, αλλά και στην ενδυνάμωση της δυναμικής της παράταξής μας, η οποία μέσω της εκλογικής διαδικασίας, οφείλει να αναδειχθεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη σύγχρονη κεντροαριστερά».

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Ευρωβουλευτής;

Η σχέση μου με την πολιτική είναι βιωματική. Με την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, συμμετείχα ενεργά στην πολιτική, στους κόλπους της ΠΑΣΠ και βίωσα ο ίδιος τους σημαντικούς αγώνες και τις κατακτήσεις των φοιτητών, καθώς πετύχαμε την επέκταση του πανεπιστημιακού τυπογραφείου και την κατοχύρωση επιστημονικών δικαιωμάτων νεοσύστατων σχολών, με προσωπική μου συμμετοχή στη Σύγκλητο τότε.

Στη συνέχεια, παράλληλα με την επιστημονική – επαγγελματική μου πορεία, με σταθερή προτεραιότητά την επιστήμη και τον ασθενή, η ενασχόληση μου με την πολιτική ουδέποτε διεκόπη, αντίθετα συνεχίστηκε με πάντοτε ενεργό ενδιαφέρον. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή όπως αντιλαμβάνεστε, παρά να ανταποκριθώ με ζέση στην τόσο τιμητική πρόταση του Προέδρου του κόμματος και να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.

Με ποια κριτήρια πιστεύετε ότι πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες το κόμμα που θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές;

Η προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο φρονώ ότι πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, κοινωνικοπολιτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Η επιλογή σαφώς θα έπρεπε να είναι εκείνη η παράταξη η οποία με τις πολιτικές της πρακτικές προσεγγίζει τον ευρωπαϊκό πυρήνα και καταθέτει την προσήλωσή της στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Οι πολίτες οφείλουν να επιλέξουν με κριτήριο τη στόχευση της βελτίωσης της καθημερινότητας η οποία έχει αισθητά δυσχεράνει καθώς πλήττεται από την ολοένα αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία, την εργασιακή επισφάλεια και την γενικευμένη ανασφάλεια.

Επιβάλλεται να αγωνιστούμε για την επιστροφή της εμπιστοσύνης στους θεσμούς πολιτικής εκπροσώπησης και τη διασφάλιση – προστασία του κράτους δικαίου το οποίο βάλλεται στις μέρες μας. Η παράταξή μας φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά και θέτει σταθερά τις εν λόγω προτεραιότητες, εμμένοντας στη συναίνεση και στη σύνθεση με ουσιαστικους όρους.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, έχει υπάρξει κατά καιρούς η κριτική ότι επικρατεί η αναγνωρισιμότητα και όχι η αξιοσύνη. Εσείς για ποιους λόγους καλείτε τους πολίτες να σας επιλέξουν;

Διαθέτω μια επιστημονική και επαγγελματική πορεία η οποία είναι συνεχόμενη και διαρκής, δίχως να επιδιώκω την κατάκτηση αυτών των χαρακτηριστικών μέσω της πολιτικής.

Η επιστημονική κατάρτιση, η γνώση των ζητημάτων και η υπεύθυνη πολιτική πρόταση συνιστούν προτεραιότητα για εμένα.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις περιφερειακές ανισότητες οι οποίες επιβάλλεται να αμβλυνθούν και για αυτούς τους λόγους βρίσκομαι εδώ, δηλώνοντας παρών, πιστός στο ιδεώδες του ισχυρού ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με προτάσεις κοινής στρατηγικής και σχεδιασμού κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ποιος ο στόχος του ΠΑΣΟΚ και ποιος ο δικός σας προσωπικός στόχος ως υποψήφιος ευρωβουλευτής;

Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε μία Ευρώπη με μικρές ανισότητες, η οποία θα δύναται να προσφέρει προοπτική στους νέους ανθρώπους, μία Ευρώπη με ισχυρό κοινωνικό μοντέλο, με σταθερή δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, με προτάσεις κοινής στρατηγικής και σχεδιασμού για κοινωνική δικαιοσύνη.

Προσωπικά επιθυμώ να συμβάλλω στην ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και στην εύρεση λύσεων έτσι ώστε να καταπολεμηθούν οι περιφερειακές ανισότητες στις οποίες αναφέρθηκα και σε προηγούμενη ερώτησή σας (ευρωπαϊκή σύγκλιση), αλλά και στην ενδυνάμωση της δυναμικής της παράταξής μας, η οποία μέσω της εκλογικής διαδικασίας, οφείλει να αναδειχθεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη σύγχρονη κεντροαριστερά.

Βιογραφικό Χρήστου Στεφόπουλου

Ο Χρήστος Στεφόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Μετεκπαιδεύτηκε στις νεότερες υπερηχογραφικές τεχνικές στο Ωνάσειο και στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου και έλαβε την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Από το 2019 ως το 2021, έλαβε μέρος σε ερευνητικό πρόγραμμα της Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καρδιολογίας των προπτυχιακών φοιτητών.

Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι reviewer επιστημονικών άρθρων. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κατερίνη.

Ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε στην ΠΑΣΠ και συμμετείχε για πολλά έτη ως εκπρόσωπος των φοιτητών στην Σύγκλητο.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής από το 2019 έως το 2022.