Η εκπομπή απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως οκτώ ετών και προβάλλεται στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό DR!

Το καρτούν John Dillermand, είναι ένας άνδρας με ένα εξαιρετικά μακρύ πέος. Βασική επιδίωξη του δημιουργού του καρτούν ήταν να διώξει την ντροπή και την αμηχανία που αφορά στο σώμα μας και υποστηρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί να περάσει σεξουαλικά μηνύματα.

 

 

Ωστόσο, συντηρητικοί στη Δανία επέκριναν την ιδέα, ανέφερε ο Guardian. «Τι στο καλό θέλεις, DR Ramasjang!» έγραψε ένας γονιός στο Facebook, αναφερόμενος στο παιδικό κανάλι Ramasjang του DR. «Ως γονιός, είμαι ελαφρώς συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από τη γραμμή που επιλέγετε αυτήν τη στιγμή. Είμαι πολύ εξοργισμένος και πιστεύω ότι είναι τόσο διεστραμμένη και ακατάλληλη αυτή η τηλεόραση για μικρά παιδιά. Αυτή είναι η τελευταία φορά που άφησα τα παιδιά μου να δουν Ramasjang!».

Ο Christian Groes, ερευνητής φύλου στο Πανεπιστήμιο του Roskilde, κατηγόρησε επίσης το κανάλι πως «Διαιωνίζει την τυπική ιδέα μιας πατριαρχικής κοινωνίας και νομιμοποιεί την κουλτούρα των αποδυτηρίων… που έχει χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει την πολλή κακή συμπεριφορά αντρών. Σκοπεύει να είναι αστείο -οπότε θεωρείται αβλαβές. Αλλά δεν είναι. Και το διδάσκουμε στα παιδιά μας».

Η οικογενειακή ψυχολόγος Erla Heinesen Højsted διαφώνησε με την κατακραυγή: «Ο John Dillermand μιλάει στα παιδιά και μοιράζεται τον τρόπο σκέψης τους – και τα παιδιά βρίσκουν τα γεννητικά όργανα αστεία», είπε στον Guardian.

«Το παιδικό απεικονίζει έναν άνθρωπο που είναι παρορμητικός και δεν έχει πάντα τον έλεγχο, ο οποίος κάνει λάθη – όπως κάνουν τα παιδιά, αλλά το Dillermand το κάνει πάντα σωστό», συνέχισε η Højsted. «Αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του. Όταν μια γυναίκα στην εκπομπή του λέει ότι πρέπει να κρατήσει το πέος του στο παντελόνι του, για παράδειγμα, ακούει. Που είναι ωραίο. Είναι υπεύθυνος».

 

 

Συμφώνησε ότι οι δημιουργοί θα έπρεπε να εξετάσουν περισσότερο τη «διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία» όσον αφορά τους τύπους σώματος, και όχι απλώς ένα υπερμέγεθες πέος. «Αλλά αυτό δεν είναι κατηγορηματικά ένα βίντεο για το σεξ», είπε.

Το κανάλι DR απάντησε στους επικριτές του «John Dillermand» υποστηρίζοντας ότι ένα παιδικό «για μια γυναίκα χωρίς έλεγχο στον κόλπο της» θα μπορούσε να ήταν εξίσου διασκεδαστικό, κάτι που είπαν ότι ήταν ο μόνος στόχος τους για την παράσταση – να κάνουν τα παιδιά να γελούν.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr