Τι είπε ο κατηγορούμενος κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο. Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισαν και οι συνήγοροι του του Θεόδωρος Μαντάς και Βασω Πανταζή.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, οι τακτικοί δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αποφάσισαν η κατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας να γίνει κεκλεισμένων των θυρών με την παρουσία, μόνο των δικαστών, των ενόρκων και των δικηγόρων των δύο πλευρών για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του θύματος.

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της» ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Να γίνει δεκτό το αίτημα πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ η υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

 

Πηγή: in.gr