Εγκαινιάστηκε χθες, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, το πρώτο, διήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου “Olympus Food Paths“. Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ έκανε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.
Υπό τη σκιά του Ολύμπου, λιλιπούτειοι μάγειρες φορώντας σκούφους μαγειρικής συμμετείχαν σε ένα βιωματικό junior σεμινάριο μαγειρικής. Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από ντόπιες μαγείρισσες, chefs και μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, που μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα της παρολύμπιας περιοχής, ενώ διατροφολόγος εξηγούσε την διατροφική αξία των επιμέρους συστατικών των συνταγών. Παράλληλα οινοποιοί παρουσίασαν εκλεκτά τοπικά κρασιά και μυστικά οινογευσιγνωσίας.
Πλήθος κόσμου, που βρέθηκε στην πλατεία του Λιτοχώρου, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικές δημιουργίες, όπως κρεατόπιτα παρασκευασμένη με τραγί, παραδοσιακά ντολμαδάκια, ριζότο με τρούφα Ολύμπου, κεφτέδες με κουρκούτι, διάφορα τυριά, μαύρο χοίρο Ολύμπου, μουσταλευριά κ.α.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Olympus Food Paths” συνεχίζεται σήμερα Κυριακή στο Δίον (Πλατανάκια) στις 12:00 με πικνίκ σε κτήμα ακτινιδίων και την πλατεία του Πλαταμώνα, από τις 4 το απόγευμα, με σεμινάριο μαγειρικής για παιδιά (master junior chef), παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από ντόπιες μαγείρισσες και chefs, ενώ η βραδιά θα κλείσει με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων.