Περισσότεροι από 9.000 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης διενεργήθηκαν από τις 18/12 έως σήμερα – Το πρόγραμμα των ελέγχων στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας σε πάρκο, πλατεία, Ανδρομάχη

Μεγάλη ανταπόκριση πολιτών καταγράφεται στους δωρεάν ελέγχους ανίχνευσης κορωνοϊού, που γίνονται στην Ανδρομάχη στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Κατερίνης με τον ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, στην πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) έχουν από τις 18 Δεκεμβρίου έως σήμερα διενεργηθεί περισσότεροι από 9.000 έλεγχοι.

Για την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας και σε όλη τη διάρκεια του Μαΐου (από την Τρίτη του Πάσχα),θα συνεχιστεί στην εμποροπανήγυρη (Ανδρομάχη), από Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ Πιερίας, η λειτουργία του Κέντρου Δειγματοληψίας τεστ covid με τη μέθοδο drive through (με μεταφορικό μέσο).

Η διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου μέσω της μεθόδου drive through σε όσους πολίτες το επιθυμούν γίνεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Τα τεστ διενεργούνται καθημερινά από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00.

Η όλη διαδικασία, διενεργείται δωρεάν, με ταχύτητα και με την επιτήρηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι έλεγχοι κατά τη Μ. Eβδομάδα

Την τρέχουσα περίοδο, στην Ανδρομάχη οι έλεγχοι θα συνεχιστούν έως και τη Μ. Παρασκευή & ώρα 11:00 π.μ. έως 14:00.

Παράλληλα με την Ανδρομάχη, δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού, που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα διενεργηθούν ως εξής:

  • Μ. Πέμπτη 11:00 π.μ. έως 13:00 στην πλατεία Ελευθερίας
  • Μ. Παρασκευή 11:00 π.μ. έως 14:00 στην πλατεία Ελευθερίας
  • Μ. Σάββατο 11:00 π.μ. έως 13:00 στο Δημοτικό πάρκο.

 

(Δελτίο τύπου)