♦ Στη διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα Πεύκα υποβάλλονται οι αιτήσεις.

♦ Ο δήμος στηρίζει τους αστικούς καλλιεργητές παρέχοντάς τους εκτός από τη χρήση της έκτασης, σπόρους εργαλεία και συμβουλές από εξειδικευμένους γεωπόνους.

Έως την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις δωρεάν χρήσης των δημοτικών λαχανόκηπων. Οι αιτήσεις θα κατατεθούν στη διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου στα Πεύκα.

Οι δημοτικοί λαχανόκηποι Νεάπολης-Συκεών εδώ και πάνω από μία δεκαετία δίνουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες δημότες και δημότισσες να καλλιεργούν τη δική τους γη. Έτσι εξασφαλίζουν βασικά είδη διατροφής για το νοικοκυριό τους και βρίσκουν μία διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης.

Όπως κάθε χρόνο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και φέτος να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των 100 κηπαρίων  που είναι μοιρασμένα σε τρεις δημοτικές ενότητες (Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών). Οι αιτήσεις κατατίθενται καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι στο τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Εξαιτίας της φύσης της παροχής, προτεραιότητα θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία των λαχανόκηπων στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από το ταμείο του δήμου, ενώ στους δικαιούχους παρέχονται πέρα από τη γη, δωρεάν σπόροι, φυτά, εργαλεία, νερό αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη από συνεργαζόμενους γεωπόνους. 

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης θεωρεί πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη κοινωνική παροχή για την ψυχολογική στήριξη των δημοτών και για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αφού για πολλούς τα φρέσκα οπωρολαχανικά καλύπτουν σημαντικό μέρος των οικογενειακών αναγκών.

Οι καλλιεργητές προσφέρουν μέρος της συγκομιδής (τουλάχιστον 10%) στη Δομή Παροχής Σίτισης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Στόχος να ενισχυθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της αξιοποίησης των δημοτικών λαχανόκηπων.

 

Δικαιολογητικά μαζί με την υποβολή της αίτησης:

Φωτοτυπία των παρακάτω:

Αστυνομικής ταυτότητας

Εκκαθαριστικού 2022

Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης

κάρτας ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)

Αποδεικτικά στοιχεία για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, δικαιούχοι ΚΕΑ, πολύτεκνοι κλπ)

 

Για επιπλέον πληροφορίες: διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα 2313 502 274, 2313 502 229

(Δελτίο Τύπου)