Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε τέσσερις περίπου ώρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αίτημα για αναστολή του διαγωνισμού μίσθωσης των παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας, για τα οποία είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 23 Απριλίου ύστερα από κοινού αίτημα παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είχε ως μοναδικό θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τα δύο ακίνητα έκτασης 5.494 τ.μ. και 43.482,18 τ.μ., καθώς και πιθανές ενέργειες του δήμου Κατερίνης ώστε να «παγώσει» ο διαγωνισμός και να μην προχωρήσει η εκμίσθωση των εκτάσεων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, είχαν κληθεί και συμμετείχαν καταθέτοντας τις θέσεις τους οι βουλευτές ΝΔ Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης (ο οποίος τοποθετήθηκε και ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης), η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Γιώργος Ζωγράφος, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ Κων/νος Μπίσμπας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης. Στη διαδικασία συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας Γιώργος Παπαδημητρίου.

Αρχικά το λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Σάββας Χιονίδης, Θανάσης Λιακόπουλος και Νίκος Τσουπέης, οι οποίοι είχαν καταθέσει και το αίτημα για τη συνεδρίαση, καθώς και ο επικεφαλής παράταξης Ευγένιος Παπαδόπουλος. Ακολούθησε η τοποθέτηση του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, των βουλευτών, της αντιπεριφερειάρχη, των εκπροσώπων των φορέων, ενώ το λόγο πήραν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.

Τελικά μετά την πολύωρη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία κατά της συγκεκριμένης πρότασης.

 

Δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση αναστολής του διαγωνισμού μίσθωσης δημόσιων παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας

Καταψηφίστηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης

Κώστας Κουκοδήμος: Mόνο μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και οικονομική ευημερία για τον τόπο μας

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, καταψηφίστηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης, με την οποία ζητούσε αναστολή του διαγωνισμού για την μίσθωση δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης στην Καλλιθέα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν προσκληθεί και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Πιερίας, η αντιπεριφερειάρχης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας.

«Δεν είμαστε μόνο υπέρ της αξιοποίησης των συγκεκριμένων ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και όλης της περιουσίας του Δήμου Κατερίνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Σκοπός των διαγωνισμών είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη των ακινήτων σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης τους και με την εν γένει και ειδική νομοθεσία που τα διέπει», είπε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, υπενθυμίζοντας ότι, οι προς μίσθωση εκτάσεις είναι δημόσιες και από την νομοθεσία «αποκλείεται» η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στον διαγωνισμό.  «Ο Δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα, την πρόθεση, ούτε τη δυνατότητα να σταματήσει τη διαδικασία εκμίσθωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, σχολίασε πως η απόφαση για την μίσθωση «είναι πολιτική», ενώ χαρακτήρισε «οξύμωρο και άκρως υποκριτικό» το να μισθώνει σε ιδιώτες ο Δήμος δικά του ακίνητα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, αλλά να μην αναγνωρίζει το ίδιο δικαίωμα στο δημόσιο, για δικές του εκτάσεις.

«Δεν είμαστε μόνο υπέρ της αξιοποίησης  των συγκεκριμένων ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο  αλλά και όλης της περιουσίας του Δήμου Κατερίνης που προσπαθούμε εδώ και 2 χρόνια να την αποτυπώσουμε. Επιπλέον, να την ξεμπλέξουμε και στις περιπτώσεις που υπάρχουν καταπατημένες δημοτικές εκτάσεις, να επιστρέψουν στο Δήμο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους», είπε ο δήμαρχος.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, εκτίμησε ότι μόνο μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και οικονομική ευημερία για τον τόπο μας.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όλες οι τοποθετήσεις των φορέων στους συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=rcH5HIzqtu4&t=24s

https://www.youtube.com/watch?v=50WIL2sA9hg