Μια νέα εβδομάδα είναι εδώ κι εσείς πρέπει να φροντίσετε την επιδερμίδα σας πριν έρθει το επόμενο weekend. Δεν ξεχνάτε όπως εξάλλου σας έχουμε τονίσει πολλές φορές την αντηλιακή σας κρέμα καθημερινά και απλώνετε μάσκες ώστε να ανανεώσετε το δέρμα σας και να του χαρίσετε έξτρα λάμψη.

Ο ήλιος, η θάλασσα και το νερό της πισίνας αφυδατώνουν πολύ την επιδερμίδα και αυτό σημαίνει πως επιβάλλεται να την περιποιηθείτε περισσότερο απ’ ότι συνήθως.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέξετε στο αγαπημένο σας beauty κατάστημα και να ξοδευτείτε. Αντίθετα, θα φτιάξετε μόνες σας τις ωραιότερες μάσκες ενυδάτωσης, τόνωσης και λάμψης με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Χαλαρώστε λοιπόν και απλώστε τη μάσκα σας.

Μάσκα ενυδάτωσης

Θα χρειαστείτε: 1/2 αβοκάντο λιωμένο, 1 κ.σ. μέλι και 2 κ.σ. βρώμη.

Ρίχνετε σε ένα μπολ τα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. Το απλώνετε σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Την αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλένετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

 

https://www.instagram.com/p/B_rhrlDJlZf/?utm_source=ig_embed

Μάσκα τόνωσης

Θα χρειαστείτε: 1 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. κουρκουμά.

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά καλά και απλώνετε την παχύρευστη μάσκα στο πρόσωπο. Την αφήνετε για 10-15 λεπτά. Ξεπλένετε και εφαρμόζετε αμέσως μετά την ενυδατική σας κρέμα.

Μάσκα λάμψης

Θα χρειαστείτε: 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη, 1/4 papaya λιωμένη και μερικές σταγόνες aloe vera.

Απλώνετε τη μάσκα σε στεγνό και καθαρό δέρμα και την αφήνετε για 10 λεπτά. Την απομακρύνετε με μία καθαρή νωπή πετσέτα ή με cotton pads.

 

Πηγή:faysbook.gr