Σοκάρει η δολοφονία της 77χρονης στην Περαία Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 24χρονος δράστης της δολοφονίας ήταν γνώριμος της ηλικιωμένης γυναίκας από την εποχή που η οικογένεια του έμενε στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας στην οδό Φιλίππου στην Περαία.

Πριν από επτά χρόνια η οικογένεια μετακόμισε στην Καλαμαριά σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τον νεαρό από τις κακές παρέες και τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πατέρας είναι στο επάγγελμα αλιέας και η μητέρα ασχολείται με οικιακά και έχει αλλά δυο αδέρφια 22 και 21 ετών.

Ο νεαρός σύμφωνα με τους γείτονες ερχόταν κατά διαστήματα στο διαμέρισμα με την παρέα του, ενώ η 77χρονη όταν της ζητούσε του έδινε χαρτζιλίκι ή φαγητό.

Το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου ο 24χρονος πήγε στην πολυκατοικία και ζήτησε από την ηλικιωμένη να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο. Η άτυχη γυναίκα προσφέρθηκε να τον κεράσει να φάνε και φώναξε τη φίλη της και γειτόνισσα η οποία όμως αρνήθηκε την πρόσκληση.

Κάποια στιγμή γύρω στις 10-10.30 η γειτόνισσα άκουσε την 77χρονη να φωνάζει βοήθεια, έντρομη βγήκε στο μπαλόνι και άρχισε να φωνάζει. Γείτονες και περαστικοί άκουσαν τις φωνές και κάλεσαν την αστυνομία. Παράλληλα η ίδια με άλλους ενοίκους χτυπούσαν το κουδούνι της εξώπορτας και φώναζαν το όνομα της βλέποντας έντρομοι κυλιδες αίματος στο διάδρομο. Η αστυνομία ήρθε και άρχισαν οι έρευνες ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά και από εισαγγελική παραγγελία άνοιξαν το διαμέρισμα του 2ου ορόφου και βρήκαν το δράστη τον οποίο και συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δράστης ζήτησε χρήματα από την γυναίκα η οποία αρνήθηκε να του τα δώσει και μάλιστα του είπε ότι θα ενημέρωνε τους γονείς του. Τότε εκείνος θόλωσε και αφού άρπαξε ένα μαχαίρι τη σκότωσε.

Πηγή: thessnews.gr