Σε δωρεά σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού, σημαντικού για την κάλυψη των αναγκών προστασίας της ανθρώπινης ζωής, προχώρησε η εταιρεία «ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ» προς τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και συγκεκριμένα τη Δημοτική Κοινότητα Καρίτσας.

Πρόκειται για έναν απινιδωτή και τον συνοδευτικό εξοπλισμό του (αυτοκόλλητα pads, καλώδια σύνδεσης, τσάντα μεταφοράς και μεταλλικό κουτί αποθήκευσης), που το Δ.Σ. της «ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ» αποφάσισε να δωρίσει στη μνήμη του συναδέλφου τους Κωνσταντίνου Λαγού.

Η παράδοση-παραλαβή του απινιδωτή, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Αγροτικό Ιατρείο της Δημοτικής Κοινότητας Καρίτσας, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Μαΐου, παρουσία του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου, του προέδρου της «ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ» Δημήτρη Μανώση, του γιου του εκλιπόντος, Γιάννη Λαγού, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Καρίτσας και τοπικών συμβούλων.

Ο κ. Γερολιόλιος ευχαρίστησε την εταιρεία για την κίνησή της, η οποία εκφράζει την κοινωνική αλληλεγγύη προς την τοπική κοινωνία, που σήμερα ειδικά, εξαιτίας των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών λόγω της πανδημίας, έχει βαρύνουσα σημασία για την υγεία των συνανθρώπων μας.

«Εύχομαι η διαδικασία αυτή να βρει μιμητές, γιατί είναι απαραίτητο σήμερα να υποστηρίζουμε με δράσεις τέτοιες κοινωνικές και ευαίσθητες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Αυτό το μήνυμα στέλνει η δωρεά της ΖΕΥΣ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο κ. Μανώσης συγκινημένος ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος Λαγός υπήρξε από τα βασικά στελέχη της εταιρείας, κάτι που αναγνωρίζεται τόσο από το Δ.Σ. όσο και από τα πάνω από 300 μέλη της «ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ». Στη μνήμη του κάνουμε το ελάχιστο απαραίτητο και ελπίζουμε να μη συμβούν τέτοια δυσάρεστα γεγονότα, όπως αυτό που μας συγκλόνισε, επισήμανε.

Συγκινημένος και ο γιος του εκλιπόντος, Γιάννης Λαγός, ο οποίος μάλιστα είναι ιατρός-καρδιολόγος, ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο Δίου-Ολύμπου όσο και την «ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ». Όπως είπε, πρόκειται για μια συγκινητική κίνηση για δυο λόγους: πρώτον γιατί τιμάται η μνήμη του πατέρα του, που συνέδεσε το όνομά του με την εταιρεία και δεύτερον γιατί δωρίζεται ένα ιατρικό μηχάνημα, που έστω κι μια φορά αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί θα σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Ευχήθηκε δε κι άλλοι ιδιώτες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο:

Να σημειωθεί πως η δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού έγινε αποδεκτή με την 141/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δίου-Ολύμπου ύστερα από τη συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ενώ πρόκειται για μια δωρεά που αφορά την υγεία και τη ζωή των δημοτών, αυτή δεν έγινε ομόφωνα δεκτή, καθώς ο το μέλος της επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κιάφας, ο οποίος μάλιστα κατάγεται και από την Καρίτσα, ψήφισε «παρών»…

Δείτε την απόφαση: