Ο βραβευμένος σεφ Απόστολος Αλτάνης με τη βοήθεια των νέων της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, προετοιμάζουν και προσφέρουν φαγητό στο Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν».

 Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης διοργανώνει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, (11.30 π.μ.) στις εγκαταστάσεις της (Μύτικα και Ήρας γωνία),  μια δράση ευαισθητοποίησης και προσφοράς με τίτλο «Οι Chef μας μαγειρεύουν… για τον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών Βενιαμίν ».

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την 20η Οκτωβρίου, η οποία έχει θεσπιστεί  ως η «Παγκόσμια ημέρα των Chef» και την γιορτάζουμε φέτος με θέμα την Πολίτικη Κουζίνα. Αυτή τη μέρα επέλεξαν από κοινού οι νέοι  της  Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης μαζί  με τον γνωστό  σεφ κ. Απόστολο Αλτάνη για να προετοιμάσουν, υγιεινά γεύματα,  που με την βοήθεια του προσωπικού της δομής, θα τα προσφέρουν στον Σύλλογο Προστασίας Βενιαμίν ως δική τους κοινωνική προσφορά.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση των πολιτών. Ο κ. Αλτάνης, ο οποίος έχει μακρά πορεία στο χώρο της γαστρονομίας με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση της Μέριμνας να μαγειρέψει μαζί με τους νέους της Μέριμνας γεύμα με άρωμα ανατολής. Ο ίδιος αναφέρει σχετικά «Αποτελεί τιμή για μένα ως Σεφ να συνεισφέρω εθελοντικά στο έργο της Μέριμνας και είναι πρόκληση να συνεργαστώ με τους νέους οι οποίοι ήδη μου έμαθαν πολλά πράγματα».

Ο Δημήτρης Καραπούλιος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου δήλωσε ότι «προτεραιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου της Μέριμνας είναι η πραγματοποίηση δράσεων εξωστρέφειας της Μέριμνας. Δράσεις οι οποίες γίνονται με τη σύμπραξη της κοινωνίας για την κοινωνία»

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης» με διακριτικό τίτλο ΣΤΗΡΙΖΩ του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης)

Με την ευγενική υποστήριξη των: Δημήτρη Δερμίση και

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις, καθώς και τρόπους συνεισφοράς στο έργο της, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.merimnakaterini.gr αλλά και από το γραφείο διοίκησης (2351 073919, [email protected]).

 

 

 

(Δελτίο τύπου)