Με τρία μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η εθνική μας ομάδα κωπηλασίας από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές κι αθλήτριες κάτω των 23 ετών που ολοκληρώθηκε στο Μπρέστ της Λευκορωσίας. Δυο χρυσά και ένα χάλκινο ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας που πήγε με έξι πληρώματα στην κορυφαία διοργάνωση και είδε τα μισά να ανεβαίνουν στο βάθρο. Κατέκτησε μάλιστα ένα περισσότερο από πέρυσι δείχνοντας για μια ακόμη φορά τα σταθερά βήματα προόδου που κάνει εδώ και αρκετό καιρό η ελληνική κωπηλασία.
Πρώτες από ελληνικής πλευράς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν χρονικά η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά επαναλαμβάνοντας τον περσινό θρίαμβο στο διπλό σκίφ ελ βαρών κατακτώντας ακόμη ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο. Οι δυο ελληνίδες τερμάτισαν σε 7.28.71, αφήνοντας στη 2η θέση το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας (7.30.95) και στην 3η αυτό της Γερμανίας (7.36.90).
Πρωτάρηδες αλλά ανίκητοι οι Παναγιώτης Μαγδάνης και Λευτέρης Κόνσολας που στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλήτές με χρόνο 6.42.78 αγφήνοντας πίσω τη Βρετανία (6.44.29) και τη Δανία (6.45.21).
Ο Στέργιος Παπαχρήστος που πέρυσι είχε ανέβει στο πρώτο σκαλοπάτι, δεν μπορούσε να μείνει μακριά από το βάθρο . Έτσι αν και μόνος στο σκίφ ανδρών πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 7.20.54 τερματίζοντας πίσω από το Γερμανό (7.08.08) και τον Αζέρο (7.13.11).
Το τέταρτο ελληνικό πλήρωμα που αγωνίστηκε σε τελικό το τετραπλό σκίφ ελ βαρών των ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα-Νίκο Αφεντούλη-Μιχάλη Μόρδο- Θεοδόση Τραυλό πήρε την 6η θέση.
Στον μικρό τελικό τέλος του διπλού σκίφ ανδρών οι Διονύσης Αγγελόπουλος και Κωνσταντίνος Δούφλιας πήραν την 1η θέση και την 7η στη γενική. Χθές η Κωνσταντίνα Κουρκούμπα ήταν 4η στον Γ΄ Τελικό του σκίφ γυναικών και 16η στη γενική.