Πολλά είναι τα αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της κακοκαιριάς Daniel προς τη θάλασσα και έχουν καταλήξει στο βυθό.

Σε εξέλιξη είναι πολλές επιχειρήσεις μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και μάλιστα δύτες ψάχνουν αγνοούμενους και αυτοκίνητα που έχουν βυθιστεί στη θάλασσα.

Στον Πλατανιά Μαγνησίας στο Νότιο Πήλιο δύτες αναζητούν στη θάλασσα αγνοούμενους ανάμεσά τους και το νιόπαντρο ζευγάρι από την Αυστρία τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τότε που ξέσπασε η κακοκαιρία. Σύμφωνα με τους κατοίκους πολλά είναι τα αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά στη θάλασσα και έχουν καταλήξει στο βυθό. Αυτός είναι και ο λόγος που επιχειρούν δύτες προκειμένου να τα ελέγξουν μήπως βρίσκεται μέσα κάποια σορός. Πολλά από τα αυτοκίνητα, πάντως, ανήκαν σε τουρίστες.

Υγειονομική βόμβα τα νεκρά ζώα
Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν συγκεντρωθεί και αποτεφρωθεί ή ταφεί σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις περισσότερα από 15.000 νεκρά ζώα, τα 7.750 χθες.

Οι εργασίες καθαρισμού των υπόλοιπων επαρχιακών και δασικών δρόμων συνεχίζονται με κάθε διαθέσιμο μέσο, ενώ η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή χαμηλές ταχύτητες και ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών που βρίσκονται στα σημεία.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, με το Υπουργείο Υγείας να καλεί τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας που έχουν εκδοθεί ήδη. Το μεσημέρι στις 16:00 θα υπάρξει από τη Λάρισα η προγραμματισμένη ενημέρωση από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για τα υγειονομικά θέματα.

Η προσπάθεια πλέον επικεντρώνεται στα νεκρά ζώα που έχουν απομείνει μέσα σε κλειστούς χώρους (πχ μαντριά), ενώ σημειώνεται ότι απαιτείται η απόλυτη συνεργασία των δημοτικών αρχών για το ζήτημα αυτό, καθώς η ανάγκη να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία είναι άμεση.

Σημειώνεται πως όλες οι επιχειρήσεις στην περιοχή γίνονται με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγειονομικής προφύλαξης.

 

 

Πηγή:dnews.gr