Η ιαπωνική εφαρμογή έχει βρει τεράστια ανταπόκριση στους ιδιοκτήτες γατών

Εταιρεία τεχνολογίας στην Ιαπωνία και πανεπιστήμιο του Τόκιο συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν εφαρμογή που θα ενημερώνει τον ιδιοκτήτη πότε πονάει η γάτα του.

Από τότε που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, η εφαρμογή «ανιχνευτής του πόνου της γάτας» έχει συγκεντρώσει 43.000 χρήστες, κυρίως στην Ιαπωνία αλλά και στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, όπως λέει ο Γκο Σακιόκα, επικεφαλής της εταιρείας Carelogy.

Η εφαρμογή που ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για τον πόνο της γάτας τους εντάσσεται σε μια σειρά από αντίστοιχα προϊόντα τεχνολογίας. Για παράδειγμα, ήδη στον Καναδά και στο Ισραήλ έχουν κυκλοφορήσει παρεμφερείς εφαρμογές που ελέγχουν την διάθεση αλλά και το αν πονάνε τα κατοικίδια.

Η εταιρεία Carelogy συνεργάστηκε με το College of Bioresource Sciences του πανεπιστημίου Νιχόν για να συγκεντρώσει 6.000 φωτογραφίες από γάτες, στις οποίες μελέτησε προσεκτικά τις θέσεις των αυτιών, της μύτης, των μουστακιών και των βλεφάρων. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα σύστημα βαθμολογίας σχεδιασμένο από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ για να μετράει μικρές διαφορές ανάμεσα σε υγιείς γάτες και σε εκείνες που υποφέρουν εξαιτίας ασθενειών που εντοπίζονται δύσκολα.

Οι κατασκευαστές της εφαρμογής διοχέτευσαν τις πληροφορίες σε ένα σύστημα εντοπισμού τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο βελτίωσε ακόμη περισσότερο τις δεξιότητές της χάρη σε περίπου 600.000 φωτογραφίες που φόρτωσαν οι χρήστες, τόνισε ο Σακιόκα.

Πλέον το επίπεδο ακριβείας της εφαρμογής είναι μεγαλύτερο του 90%, όπως είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Ένωση Τροφής Κατοικιδίων, το 60% των ιδιοκτητών πηγαίνει την γάτα του στον κτηνίατρο το πολύ μια φορά ετησίως.

 

Με πληροφορίες του AFP

Πηγή:lifo.gr