Με μεγάλη συμμέτοχη συνταξιούχων  έγιναν  ταEE, στην οδό Βότση ,Α Πάροδος  1. Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Γραμματέας του σωματείου  ευχαριστώντας τους συνταξιούχους και όσους  ήταν παρών στα εγκαίνια του νέου γραφείου…

Αμέσως  μετά  τον λόγο  πηρέ ο  πρόεδρο του Σωματείου για την κεντρική ομιλία. Στην ομιλία του ο πρόεδρος  έκανε   εκτενή αναφορά για  την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, την ασταμάτητη ακρίβεια της ενέργειας και των ειδών πλατιάς λαϊκής καταναλώσεις , που έχει ως αποτέλεσμα την παραπέρα  μείωση του το εισόδημα  των συνταξιούχων και γενικότερα της  λαϊκή οικογένειας  . Και όλα  αυτά γιατί; Για να μπορούν μια χούφτα επιχειρηματική όμιλοι που  λυμαίνονται τους φυσικούς πόρους της χώρας μας  και να αρπάζουν τον  πλούτο που παράγει ο λαός για να  αυξάνουν  τα κέρδη τους .

Τέλος  έκανε αναφορά στους  λόγους  που ανάγκασαν το σωματείο να ενοικίαση και να  στεγαστεί στο νέο γραφείο  μας ,εξαιτίας  της ομάδας που σφετερίζεται στην ουσία  παράνομα το κτίριο του εργατικού κέντρου Κατερίνης  σαν να είναι ιδιοκτήτες της.

Αυτή  η ομάδα που  είναι στη διοίκηση στο ΕΚΚ όπως τόνισε , δεν θέλει  σωματεία να αγωνίζονται, αλλά να είναι υποταγμένα στην εκάστοτε   κυβέρνηση και την εργοδοσία.  Αυτοί  είναι και  οι  λόγοι που έχουν  εξαφανιστεί, την ώρα που σε όλη την Ελλάδα   ξεδιπλώνονται αγώνες από τους εργαζομένους ,  όπως    στην  COSCO για την  υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις με  σταθερή και μόνιμη δουλειά, οι εργαζόμενοι  στην ΛΑΡΚΟ για μη κλείσει το εργοστάσιο η κυβέρνηση  και το παραδώσει  στους  ιδιώτες απολύοντας 1.200 εργαζόμενους .

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που έχουν εξαντληθεί τα δυο χρόνια της πανδημίας διεκδικώντας  προσλήψεις  μονίμου προσωπικού και την  επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας  που κάνει  χρυσές δουλείες στις πλάτες  του λαού .Οι αγρότες που  βγήκαν στους δρόμους για  να μείνουν στα χωράφια τους και  τα χωριά τους .

Οι συνταξιούχοι  που δεν αντέχουν άλλο με το ελάχιστο εισόδημα που τους άφησαν όλες οι κυβερνήσεις , διεκδικώντας   να πάρουν πίσω όλα τα κλεμμένα 13Η,14Η σύνταξη  και  αυξήσεις στις συντάξεις . Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει κατεβάσει τα ρολά για να μη  δυσαρεστήσει τους φίλους της με το αζημίωτο φυσικά..

Όμως το σωματείο ούτε τα δίπλωσε ούτε θα τα διπλώσει θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να υπερασπίσει  τα συμφέροντα τον συνταξιούχων και των οικογενειών μας ,θα ήμαστε δίπλα στους αγώνες στα παιδιά  μας  τα εγγόνια  μας που παλεύουν για  μια ζωή  με αξιοπρέπεια, μια  ζωή με σύγχρονα εργασιακά  δικαιώματα όπως το επιτάσσουν οι καιροί κατέληξε.

Τέλος κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν  στο σωματείο τους και τους κάλεσε να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών στην συγκέντρωση κατά τις ακρίβειας ,στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 26  Φεβρουαρίου .

Ο  Προέδρος                                                                                      

Γιάννης     Ευαγγελόπουλος                                                 

Ο Γ.Γραμματέας 

Αστέριος            Κλιγκόπουλος