Με απόλυτη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής στους Ακαρνάνες εκδότες που έφυγαν από τη ζωή

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία από τους εκδότες Νίκο Κανή (εφημερίδα «Μαχητής») και Θοδωρή Σβέρκα (εφημερίδα «Παλμός»), υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Δευτέρα 22 Απριλίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο του Αγρινίου.
Συγκεκριμένα οι κ.κ. Κανής και Σβέρκας, εκλεκτά μέλη της Ε.Ι.Ε.Τ. με θητεία και στο Δ.Σ., εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν εκδήλωση αφιερωμένη μνήμης και τιμής στους Ακαρνάνες εκδότες που έφυγαν από τη ζωή.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση και συνεχάρη τους διοργανωτές για την τόσο σημαντική τους πρωτοβουλία να τιμήσουν την εκδοτική ιστορία του Αγρινίου, ενώ το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. που ήταν εκ των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης, εκπροσώπησε ο ταμίας κ. Αγγελος Βασίλαινας.

Για τη συμβολή του Τοπικού Τύπου στην ανάπτυξη της Περιφέρειας μίλησε η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Σάγια Τσαουσίδου, ενώ για τους τιμώμενους μίλησαν η δικηγόρος κ. Κατερίνα Κιτσάκη, η φιλόλογος κ. Κωνσταντίνα Κουτσονίκα και η δημοσιογράφος κ. Καλλιόπη Μυρισιώτη.
Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς ακολούθησε ξενάγηση στον Εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου όπου σε 36 βιτρίνες είχαν τοποθετηθεί εκατοντάδες εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία, μετά από προσωπική εργασία μιας εβδομάδος των οργανωτών της εκδήλωσης.

Οι ένδεκα τιμώμενοι εκδότες!
*Παναγιώτης Βλασσόπουλος, (1898-1971), εφημερίδα «Νέα Εποχή».
*Γρηγόρης Σταυρόπουλος, (1923-2000), εφημερίδα «Παναιτωλική».
*Γεώργιος Αναστασόπουλος, (1925-2012), εφημερίδα «Ελεύθερος».
*Βασίλης Κριντας, (1901-1943), εφημερίδα «Τριχωνίς»
*Ανδρέας Κανής, (1922-1999), εφημερίδα «Μαχητής».
*Θεόδωρος Λιαπίκος, ( 1910-1985), εφημερίδα «Ο Λαός».
*Σωτήρης Μπαμπάνης, (1951-2007), εφημερίδα «Αποκάλυψη».
*Γεώργιος Βλαχόπουλος, (1946-1988), εφημερίδα «Αγρίνιο».
*Σακελλάρης Αλαχούζος, (1928-2002), εφημερίδα «Δράσις».
*Λάζαρος Αραχωβίτης, (1952-2007), εφημερίδα «Αγρίνιο Σπορ».
*Δημήτρης Αλμπάνης, (1919-1990), Πρακτορείο Εφημερίδων.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου συγχαίρει θερμά τους συναδέλφους – μέλη της κ.κ. Κανή και Σβέρκα και επισημαίνει ότι πάγια θέση του Δ.Σ. είναι η στήριξη κάθε προσπάθειας που προβάλει την ιστορία και τον ρόλο του τοπικού Τύπου στην Ελληνική Περιφέρεια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΙΕΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ