Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

Κατερίνη, 02-02-2022

 

Στις 27 του παρόντος μήνα εκοιμήθη η αείμνηστη Βασιλική Αβουρδιάδου αδερφή του αξιαγάπητου σε όλους μας αρχιμανδρίτη  Στέφανου Παπαθανασίου, ο οποίος απεβίωσε 13 μήνες πριν. Όταν διάβασα την είδηση αισθάνθηκα πραγματικά συγκλονισμένος! Η ευσεβής Βασιλική Αβουρδιάδου υπήρξε κύριος συμπαραστάτης στο θεάρεστο φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο του αδερφού της!! 

Από τις καλύτερες γυναίκες που έχω γνωρίσει στη ζωή μου!! Μετά την εκδημία του αδερφού της συνέχισε ακατάπαυστα το φιλανθρωπικό έργο του! Για μένα ήταν η τρίτη σημαντική απώλεια δικού μου ανθρώπου σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά το θάνατο του πατέρα μου Θωμά (6 Απριλίου 2020) και του πνευματικού μου πατέρα Στέφανου (21 Νοεμβρίου 2020)!

Μιλούσαμε αρκετές φορές στο τηλέφωνο μετά το θάνατο του αδερφού της!! Ήταν αξιοσέβαστη γυναίκα με πραότητα και καλοσύνη! Πριν από 10 ημέρες (19 Δεκεμβρίου) μιλήσαμε για τελευταία φορά! Μου μετέφερε με διάχυτη χαρά ότι ο σύνδεσμος συμπαραστάσεως της οικογένειας ‘η Τιβεριάδα’, που ίδρυσε ο αείμνηστος πατέρας Στέφανος και προσφέρει σημαντική βοήθεια σε άπορες οικογένειες, καθώς και στον οποίο διαδραμάτιζε σημαίνοντα ρόλο, είχε ετοιμάσει πολλά πακέτα με τρόφιμα και τα είχε διανείμει σε φτωχές οικογένειες ενόψει των Χριστουγέννων!! Ας ακολουθήσουμε, αθόρυβα, το παράδειγμα της ανιδιοτελής αγάπης και προσφοράς  της στο συνάνθρωπο! Προσευχόμαστε ο  Θεός να την αναπαύσει! Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσον την ψυχή της δούλης σου Βασιλικής! Υπεραγία Θεοτόκε, Άγιοι και Αρχάγγελοι του Θεού πρεσβεύετε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της κεκοιμημένης δούλης του Θεού Βασιλικής!