Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της επικράτειας ανέφερε μεταξύ άλλων η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στην σημερινή ενημέρωση για την πανδημία στην χώρα μας.

Τόνισε ότι παρατηρείται σημαντική μείωση στα κρούσματα άνω των 60 ετών, ενώ καταγράφονται νέες εξάρσεις σε ορισμένες περιοχές όπως η Κατερίνη και η Ρόδος.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι σημαντική η αποκλιμάκωση του ΕΣΥ και ότι ο αριθμός των νέων εισαγωγών έχει αισθητά μειωθεί υπογραμμίζοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους κυρίως πολίτες και ότι το πιο ισχυρό όπλο προστασίας είναι το εμβόλιο.

Υπογράμμισε πως ο αριθμός των διασωληνωμενων μειωθηκε κάτα 15%.

«Σημαντικά έχει μειωθεί και ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους. Έχουμε κατά μέσο όρο 33 θανάτους την ημέρα» είπε μεταξύ άλλων ενώ πρόσθεσε πως η περιπέτεια αυτή δεν έχει λήξει ούτε θα λήξει σύντομα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό το καλοκαίρι με το περσινό. Είναι σαφές πως είμαστε μακριά από το τείχος ανοσίας. Η ξεγνοιασιά θα αρχίσει να έρθει.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα της μάσκας λέγοντας πως ξαφνιάζει τους ειδικούς η συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. «Η μάσκα αποτελεί το πιο σημαντικό μέτρο ατομικής προστασίας. Η κοινή λογική μας έχει δείξει που και ποτε θα βγάλουμε την μάσκα».

Καταλήγοντας έκανε έκκληση στις νεότερες ηλικίες να εμβολιαστούν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

 

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)