Με τον καιρό να κάνει τα δικά του και ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε τα πρώτα χιόνια στα  Πιέρια, φαίνεται πως αύριο και μεθαύριο, θα έχουμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Εάν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε –αν και δεκάδες εκδηλώσεις  έχουν ξεκινήσει και γίνονται – ή απλά είστε λάτρης της περιπέτειας, του βουνού και της φύσης, θα σας προτείναμε μία επίσκεψη στα Πιέρια Ορη, που έχουν βάλει «τα καλά» τους και σας περιμένουν!

Στο 30 χλμ από Κατερίνη προς το χιονοδρομικό κέντρο μπορείτε να επισκεφτείτε το πρώτο extreme mini bike park, φιλικό προς τους ποδηλάτες -και όχι μόνο!  Με δωρεάν είσοδο, με παιδική χαρά, με καντίνα για φαγητό, ιδανικό για οικογένειες αλλά λειτουργεί μόνο Κυριακές!  Είναι στο 2 χλμ από το  Ελατοχώρι  προς το χιονοδρομικό, σε ιδιωτικό χώρο, φιλόξενο,  μέσα στα Έλατα, Καστανιές, Καρυδιές … Προσοχή μην το προσπεράσετε αλλά και πάλι θα είναι ανοιχτό το chalet  του χιονοδρομικού για να σας υποδεχθεί! Ο δρόμος είναι ανοιχτός και όπως φαίνεται ο καιρός θα είναι αίθριος μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Για όσους διψάνε για κάτι πιο περιπετειώδες, το «θρυλικό»  καταφύγιο του Σ.Ε.Ο. Κατερίνης στην ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ 1680 μ. υψ.,  θα είναι ανοιχτό για να υποδεχθεί τον ορειβατικό σύλλογο της Ρητίνης! Προσοχή η διαδρομή από Ρητίνη είναι 18χλμ χαλικόδρομος –χωματόδρομος με αρκετή λάσπη σε πολλά σημεία και συνεπώς …ή ανεβαίνετε με τα πόδια(!)  ή με υπερυψωμένο  4×4 τύπου JEEP  ή με μοτοσυκλέτα  Enduro , όχι με συμβατικό αυτοκίνητο  ή ποδήλατο!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπου και εάν έχετε σκοπό να πάτε, πάρτε ένα τηλέφωνο πρίν, για καλό και για κακό. Ρούχα ζεστά, γιατί σίγουρα στο βουνό και πάνω από 1000μ κάνει κρύο  και καλή σας διασκέδαση! Αν πάλι δεν είστε της «ταλαιπωρίας»,  όλα τα χωριά των Πιερίων έχουν πολλά να σας δείξουν και να σας προσφέρουν  και φέτος !

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ !

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΜΤΒ LEADER