Στις 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επιτυχώς Ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη στην αίθουσα αμφιθεάτρου του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη, υπό την αιγίδα της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

Την εκδήλωση συντόνιζε η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικων του Ν.Πιεριας κ. Σωτηρία Ουσταμπασίδου η οποία αρχικά ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, ομιλητές, φοιτητές, φίλους, μέλη του συλλόγου και υποστηρικτές.

Ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας Κατερίνης, κ. Δημήτρη Αηδόνη ο οποίος ευχαρίστησε άπαντες συμμετέχοντες και δήλωσε ότι το Τμήμα πάντα στηρίζει κοινωνικές δράσεις και είναι χαρά του Τμήματος να στηρίζει το Σύλλογο Διαβητικών του Ν.Πιεριας. Ευχαρίστησε τον κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου, Διευθυντή του Μουσείου – Καθηγητή, τον κ. Βαγγέλη Καραβαγγέλη, Επίτιμο Καθηγητή τον κ. Χρήστο Πετούση, Υπεύθυνο Μουσείου και την κ. Σοφία Δεληγιαννίδου, Προϊσταμένη Γραμματειακής Υποστήριξης του Τμήματος.

Έπειτα ο λόγος δόθηκε στον πρώτο ομιλητή κ. Γιώργο Τσούτσα, Ενδοκρινολογο Διαβητολόγο, Υποψήφιο Διδάκτορα ΑΠΘ  με εξειδίκευση στη Χρήση Νέων Τεχνολογιών του Σακχαρώδη Διαβήτη και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Το θέμα της ομιλίας του: Σακχαρώδης Διαβήτης – Η Μάστιγα του 21ου αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ιατρού  γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν στο τέλος της ομιλίας του μέσα από μια ενεργή συζήτηση με τους παρευρισκομένους.

Έπειτα ο λόγος δόθηκε στον δεύτερο ομιλητή κ. Χρήστο Δαραμήλα, Βιολόγο, Υποψήφιο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ MSc ” Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία και Τοξικολογία” ” Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη ” και Πρόεδρο  της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Το θέμα για το οποίο μας μίλησε: Ο Ρόλος της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα.

Υπήρχε συνεχές ενδιαφέρον καθώς βρίσκονταν στην αίθουσα  φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας Κατερίνης και σπουδαστές του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας από την ΣΑΕΚ (Πρώην ΙΕΚ) με τη συνοδεία του Εκπαιδευτή κ. Δάιου.

Ακόμη μια εκδήλωση του Συλλόγου Διαβητικων του Ν.Πιεριας με ενημερωτικό χαρακτήρα στέφθηκε με επιτυχία. Ο Σύλλογος Διαβητικών του Ν.Πιεριας ευχαρίστησε το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας Κατερίνης, τους ομιλητές που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη, τους φοιτητές και σπουδαστές από τη ΣΑΕΚ (τέως ΙΕΚ) τους υποστηρικτές, την κ. Άννα Τζήκα, Περιφερειακή Σύμβουλο Ν Πιερίας, την Έφορο Υλικού και εκπρόσωπο της Διασωστικής Ομάδας του Ν.Πιεριας κ. Μαρίνα Τζιότζιου, την κ. Κική Καραγιαννιδου εκπρόσωπο των νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την κ. Δέσποινα Τοπάλη εκπρόσωπο της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Συντονίστρια στο Δίκτυο Αγωγής υγείας στην 3η ΥΠΕ.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Πιερίας, βρίσκεται πάντα δίπλα στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη προσφέροντας απλόχερα όσα εφόδια διαθέτει για την αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη και την ευημερία των ανθρώπων του!!!