Ένταση επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο ενάντια στο lockdown και τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση των περίπου 100 ατόμων, που τράπηκαν σε φυγή, πετώντας μπογιές, αυγά, μπουκάλια, αλλά και πέτρες.

Επιχείρησαν μάλιστα να στήσουν οδοφράγματα στη Λεωφόρο Νίκης, συνεχίζοντας τον πετροπόλεμο προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς της Αστυνομίας, που προχώρησε σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων, διαλύοντας άμεσα την όποια προσπάθεια από μεριάς των συγκεντρωμένων να συνεχίσουν τη συγκέντρωση εν μέσω έντασης.

Το σημείο της συγκέντρωσης θύμιζε πεδίο μάχης με συνεχείς εστίες έντασης και κυνηγητό μεταξύ της αστυνομίας και των συγκεντρωμένων.

 

 

 

 

To σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στην Καμάρα, όπου μερίδα των συγκεντρωμένων επιχείρησε εκ νέου να στήσει οδοφράγματα, αναποδογυρίζοντας κάδους και βάζοντας φωτιά.

Η αστυνομία διέλυσε και τη νέα αυτή προσπάθεια, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής έσβησε άμεσα τη φωτιά στους κάδους.

Δεν έλειψαν επίσης και οι προσαγωγές ατόμων που προκάλεσαν την ένταση και συμμετείχαν στα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Άγαλμα του Ναύαρχου Βότση, μπροστά από το Λευκό Πύργο, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον lockdown και τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία στο σημείο με τους άνδρες της αστυνομίας να προσπαθούν να απομακρύνουν με συνεχείς ελέγχους όσους επεδίωκαν να προσεγγίσουν τα συγκεντρωμένα άτομα για να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία.

Σε άτομα που δε φορούσαν μάσκα βεβαιώθηκαν τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έλειψε η ένταση και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των συγκεντρωμένων για οπαδικούς λόγους.

 

 

 

Πηγή: typosthes.gr