Το σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας σε  καλλιέργειας στο όλο το νομό Πιερίας αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης στην εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία του Βουλευτή Πιερίας κ.Φώντα Μπαραλιάκου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο κ. Μπαραλιάκος καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας του έχει αναπτύξει στενούς διαύλους επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και ακόμη και όταν δεν δύναται να τον επισκεφθεί για διά ζώσης ενημέρωση και συνεργασία, το πράττει τηλεφωνικά ή μέσω τηλεδιάσκεψης. Σε πρόσφατη επικοινωνία τους οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας.

Συγκεκριμένα, εστίασαν στα φαινόμενα  ακαρπίας που εμφανίστηκαν σε καλλιέργειες ακτινιδίων στη Δημοτική Ενότητα Δίου, όπως γνωστοποιήθηκαν στον Βουλευτή Πιερίας από εκπροσώπους των Συνεταιρισμών και παραγωγούς της περιοχής. Σε πολλά περιβόλια, μάλιστα, υπάρχει η εκτίμηση ακόμη και για ακαρπία  που φτάνει σε μεγάλο ποσοστό.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπαραλιάκος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και για φαινόμενα καρπόπτωσης σε κερασοκαλλιέργειες  στη Βόρεια Πιερία αλλά και σε ορεινές περιοχές του Δήμου Κατερίνης. Μάλιστα για το ζήτημα είχε επισκεφθεί τόσο παραγωγούς στον Κολινδρό όσο και την νέα Διευθύντρια του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ (όπου ανήκει η Πιερία) στη Θεσσαλονίκη, κα Λαχουρά Ευαγγελία.

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε στον Βουλευτή Πιερίας πως ο Οργανισμός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε σχέση τόσο με την ακαρπία των ακτινιδίων όσο και την καρπόπτωση ποικίλων καλλιεργειών ανά την χώρα. Ευχαρίστησε τον κ. Μπαραλιάκο για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και την εξαιρετική  συνεργασία τους αυτά τα τρία χρόνια και δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα προχωρώντας στις όποιες ενδεδειγμένες ενέργειες άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΕΛΓΑ.

 

 

 

(Δελτίο τύπου)