Μεγάλη είναι η σημασία που αποδίδει η Νέα Δημοκρατία στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, αφού μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια, ήταν η σειρά ενός ακόμη στελέχους της κυβέρνησης να επισκεφθεί την Κατερίνη. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής την Πιερία, όπου ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμοτήτων που αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο στην περιοχή μας, δυσχεραίνοντας τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

«Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο κ. Παπαστεργίου έχουν κάνει τεράστιο έργο για την εξυπηρέτηση του πολίτη και θέλω να τους συγχαρώ», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΠ Μπάμπης Μπρουσκέλης, καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης στα γραφεία του κόμματος στην Κατερίνη.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός, δήλωσε πως οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για να σταλεί ένα πολύ δυνατό και ισχυρό μήνυμα νίκης. Όπως παραδέχθηκε, «πάντα» στις ευρωεκλογές το πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να πείσει τους πολίτες για την κρισιμότητα τους. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, είπε, ότι όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ και οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν στο Ευρωκοινοβούλιο τόσο πιο μεγάλες θα είναι οι επιτυχίες που θα μπορέσει να πετύχει η χώρα μας τα επόμενα πέντε χρόνια. «Οι αποζημιώσεις των αγροτών ή για φυσικές καταστροφές από την κλιματική αλλαγή, έρχονται μετά από σκληρή διαπραγμάτευση και όσο πιο δυνατή θα είναι η ΝΔ τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα των επόμενων διαπραγματεύσεων», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κυρανάκης βρέθηκε στην Κατερίνη ουσιαστικά για να ανακοινώσει την οριστική επίλυση του προβλήματος που δημιουργεί ο μεγάλος όγκος πράξεων που έχουν συσσωρευτεί στο Κτηματολόγιο Κατερίνης, εκτιμώντας ότι μέσα στο 2024, η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. Στη λύση, συμβάλει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, ο οποίος θα διαθέσει 20 μέλη του –με αμοιβή-, ώστε να τρέξουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και η ζωή νομικών, συμβολαιογράφων, μηχανικών και ιδιοκτητών να γίνει πιο εύκολη όταν πρόκειται για μεταβίβαση ακινήτων.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του κόμματος, αλλά και με πολίτες σε κεντρικό καφέ της πόλης.