«Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει το DNA της αλληλεγγύης», υποστήριξε από την Κατερίνη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε το Σάββατο (11/05) την Πιερία.
Τον κ. Παπανδρέου καλωσόρισε στην Κατερίνη ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας Δημήτρης Λιόλιος, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του, έκανε λόγο για «κρίσιμες εκλογές», κατά τις οποίες όλα τα μέλη θα πρέπει να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ο κ. Παπανδρέου, κατά τη συνάντηση του με μέλη και φίλους του κόμματος στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις ευρωεκλογές, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι το κόμμα του θα είναι στη δεύτερη θέση στη μάχη του Ιουνίου.
Δεν παρέλειψε να κάνει μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του κινήματος απαριθμώντας κάποιες από τις μεγάλες «τομές» που έγιναν στον τόπο κατά τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Με 3.000 στελέχη ο Ανδρέας άλλαξε την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά θυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε νοσοκομεία, έκανε σχολεία, έφερε τη δημοκρατία, αναγνώρισε την εθνική αντίσταση, δημιούργησε τη διαύγεια, τον ΑΣΕΠ κ.α.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής άσκησε κριτική σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι «έχουν το ίδιο στυλ εξουσίας, τα ρουσφέτια». Συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση είπε ότι «ενώ υπάρχει ανάπτυξη, ενώ υπάρχουν χρήματα, με τον τρόπο που διοικείται ο τόπος μας, υπάρχει ανισότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τη μάχη για την Ευρωβουλή, δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ έχει άξιους υποψηφίους που μπορούν να εκπροσωπήσουν αποτελεσματικά τη χώρα μας. Επίσης, έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, να επιλέξουν τους άξιους «διότι στα δύσκολα θέματα για τη χώρα μας πρέπει να είμαστε μαζί. Μπορούμε να βρούμε κοινά εθνικά σημεία, αλλά δεν θα πρέπει οι ευρωβουλευτές να είναι άσχετοι», κατέληξε.
Στη συνέχεια ο κύριος Παπανδρέου έκανε μια βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης.