Τις αντιπροσωπείες ξένων φολκλορικών συγκροτημάτων από την Παραγουάη και τη Ινδία δέχτηκε σήμερα Τετάρτη, ο Δήμαρχος Κατερίνης Αναστάσιος Παπαζήσης στο γραφείο του, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.Τις αντιπροσωπίες συνόδευαν ο Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Γρηγόρης  Μητσοκάπας, ο Έφορος του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης Ευάγγελος Γκούτζας, ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Δημόπουλος και η γραμματέας της Εστίας Κλειώ Δημάση.

Τα συγκροτήματα συμμετέχουν στο παραδοσιακό φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στην Πιερία στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ» το τριήμερο 23-24 και 25 Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία της Εστίας με το Ελληνικό εθνικό τμήμα του CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών).

 

 

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Εστία Πιερίδων Μουσών για την διοργάνωση της εκδήλωσης κάνοντας στους επισκέπτες μια ιστορική αναδρομή του συλλόγου για τα 67 χρόνια πορείας του με τη συμμετοχή του σε Διεθνή Φεστιβάλ  επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα των δράσεων του συλλόγου καθώς με αυτό το τρόπο αναδεικνύεται και διαφημίζεται ιδανικά ο τόπος μας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αναστάσιος Παπαζήσης τόνισε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τις ξένες αντιπροσωπίες στη πόλη μας και να τις ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους στο παραδοσιακό φεστιβάλ. Μέσω της ανταλλαγής κουλτούρας και πολιτισμού προωθούνταιοι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των λαών […] Η Κατερίνη όπως θα διαπιστώσετε είναι μια σύγχρονη πόλη και θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε τη προσφορά του Δημάρχου που διοικούσε την πόλη μας εδώ και 13 χρόνια, του Σάββα Χιονίδη, ο οποίος πραγματικά την αναμόρφωσε. Ελπίζω η διαμονή σας να χρίζει των καλυτέρων εντυπώσεων…».