Αλλάζει τελείως το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο, καθώς έρχεται στη χώρα μια νέα ψυχρή εισβολή, η οποία θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Μήδεια». Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα, με το θερμόμετρο να δείχνει μείον σε πολλές περιοχές, ενώ χιόνια θα δουν και οι πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, από το βράδυ της Παρασκευής η κακοκαιρία θα χτυπήσει τη Βόρεια Ελλάδα ενώ στη συνέχεια και σταδιακά θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «θα είναι η πιο ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας του φετινού χειμώνα», κάνοντας λόγο ακόμη και για -20 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, με ισχυρό παγετό. Οι χιονοπτώσεις το Σάββατο θα είναι στην κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στην Κατερίνη, στη Λάρισα, στη Λαμία, στην Καρδίτσα, πιθανότατα και στην Θεσσαλονίκη, παρότι δεν φαίνεται πολύς υετός για την πόλη, πιθανώς να υπάρξει χιονόπτωση.

Η κακοκαιρία και οι πολικές θερμοκρασίες θα κρατήσουν μέχρι και την Πέμπτη, για έξι συνολικά ημέρες, ενώ από τη Δευτέρα ο χιονιάς θα στραφεί προς Αττική και θα κοπάσει στην Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο κ. Καλλιάνος ΕΔΩ

 

Δείτε στο παρακάτω γραφικό πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:

Η πρόγνωση για την Κατερίνη

Τα στοιχεία για την Κατερίνη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr, δείχνουν πως η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Την Κυριακή θα υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τη Δευτέρα η πόλη θα βρίσκεται σε συνθήκες… κατάψυξης, καθώς ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, η αισθητή θερμοκρασία θα είναι ακόμη χαμηλότερη αγγίζοντας τους -13 βαθμούς!