Πριν  μερικές μέρες   τα σωματεία συνταξιούχων  ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Πιερίας –Ταμείο Έμπορων και Λιτόχωρου , πραγματοποίησαν  σύσκεψη για τα κοινά τους προβλήματα, τον συντονισμό δράσης και η κάθοδος  στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων  στις 24/11 στην Αθήνα.

Μετά την εισηγητική ομιλία του προέδρου  του σωματείου  ΙΚΑ -ΕΦΚΑ  Πιερίας Γιάννης Ευαγγελόπουλο,  τον λόγο πήραν όλοι οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών  σωματείων. Κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών είναι η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι συνταξιούχοι  όλων των ταμείων  από  την ασκούμενη αντιλαϊκή   πολιτική. Στο κέντρο της προσοχής ήταν η ακρίβεια, οι   συντάξεις πείνας που έχει ως αποτέλεσμα  πολλοί  συνταξιούχοι , να αδυνατούν να εξασφαλίσουν την σωστή  διατροφή, την θέρμανση, την ιατρική  περίθαλψη γιατί χρειάζεται να βάζουν βαθειά το χέρι τους  στην τσέπη .Αφού  το Νοσοκομείου  Κατερίνης ,τα κέντρα υγείας Κατερίνης, Λιτοχώρου , Αιγινίου με τα περισσότερα τοπικά Ιατρεία κλειστά ,ενώ  για μια απλή  εξέταση   σε γιατρό  στον ΕΦΚΑ,  ξεπερνά η αναμονή έναν μήνα, ενώ  για  ένα χειρουργείο  είναι άπιαστο όνειρο για πολλούς συνταξιούχους. Με λίγα λόγια οι δομές της δημοσιάς υγείας λειτουργούν  Χάρι  στη  θυσία του εναπομείναντος  Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού .  Σε  ότι  αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση  για την αντιμετώπιση  της  ακρίβεια με τα νταμπελακια  για δήθεν μειώσεις στις τιμές στα Σ/Μ , η  το επίδομα  τον 150 ευρώ τα Χριστούγεννα και αυτό όχι σε όλους  τους συνταξιούχους ,η το  3%  αύξηση στις συντάξεις ,  μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να χαρακτηριστούν  γιατί απλά   είναι σταγόνα στον ωκεανό .

Μπροστά  σε αυτήν  την  κατάσταση οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μαζί με όλο τον λαό θα συνεχίσουμε τον αγώνα  ενάντια στην   αντιλαϊκή πολιτική με όσες δυνάμεις διαθέτουμε  μέχρι την τελική νίκη. Ας  το βάλει  καλά στο μυαλό της η κυβέρνηση, ότι για τους  συνταξιούχους  δεν υπάρχουν περασμένα ξεχασμένα. Διεκδικούμε ότι μας έχουν κλέψει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα και τα έδωσαν πεσκέσι στους επιχειρηματικούς ομίλους αυτό δεν πρόκειται  να το ανεχτούμε .

Τα σωματεία καλούν τους συνταξιούχους της Πιερίας στο πανελλαδικό  συλλαλητηρίο στις 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα .

Λεωφορεία αναχωρούν δωρεάν την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου  στις 7 πμ από την πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη