Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η απομάκρυνση των εργοταξιακών καταλήψεων του μετρό από τον σταθμό «Σιντριβάνι/Έκθεση» του μετρό Θεσσαλονίκης, μπροστά στη Διεθνή Έκθεση, στο ρεύμα προς δυτικά της οδού Εγνατίας. Παράλληλα, επεκτάθηκε το πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην οδό Εγνατία, μπροστά από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το πλάτος του αυξήθηκε στα δύο μέτρα. Επιπλέον, διαμορφώθηκε κεντρική νησίδα, διαχωριστική των δυο ρευμάτων πορείας επί της οδού Εγνατίας, η οποία πλέον θα διαθέτει τρεις λωρίδες πορείας προς ανατολικά και δυο λωρίδες κυκλοφορίας προς δυτικά.

Σύμφωνα, μάλιστα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννη Μυλόπουλο, έτοιμος για λειτουργία είναι πλέον ο σταθμός «Ανάληψη» καθώς τοποθετήθηκαν οι σιδηροτροχιές στις δίδυμες σήραγγες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, κατά τους τελευταίους εννέα μήνες, αποκαταστάθηκε η εύρυθμη κυκλοφορία, με μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αναλυτικότερα, στον σταθμό Σιντριβάνι δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα πορείας της οδού Εγνατίας προς ανατολικά, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας από τη συμβολή της Εγνατίας με την οδό Αγγελάκη μέχρι το ύψος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, απομακρύνοντας τμήμα της εργοταξιακής εγκατάστασης του μετρό.

Στον σταθμό Δημοκρατίας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Μοναστηρίου, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα πορείας προς δυτικά και τμήματα των οδών Οδυσσέως και Προμηθέως, στο ύψος της συμβολής τους με την οδό Μοναστηρίου.

Απομακρύνθηκαν επίσης οι εργοταξιακές καταλήψεις στην οδό Μοναστηρίου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ. Καλού και Αγ. Πάντων, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη (πορεία προς ανατολικά) και δύο λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα προς δυτικά.

Επιπλέον, στην Πλατεία Δημοκρατίας επετράπη και πάλι στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη η στροφή αριστερά προς την οδό Λαγκαδά. Στον σταθμό Αγίας Σοφίας, η οδός Αγίας Σοφίας, στο τμήμα νότια της οδού Εγνατίας, έγινε αμφίδρομη, μετά από 4,5 χρόνια μονοδρόμησης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μία ανά κατεύθυνση.

Στον σταθμό Παπάφη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στο τμήμα μεταξύ των οδών Παπάφη και Κορυτσάς.

Στο σταθμό Φλέμινγκ δόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα της οδού Αλεξάνδρου Φλέμινγκ, μεταξύ των οδών Δελφών και Ροστάν, με αποτέλεσμα τη σύνδεση της οδού Δελφών με τις οδούς Στρατηγού Καλλιδοπούλου και Φλέμινγκ.

Στον σταθμό Ανάληψη τέλος, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Δελφών, με δύο λωρίδες, μία ανά κατεύθυνση, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ. Μπότσαρη και Π. Συνδίκα.

Πηγή: www.voria.gr