Ανακοινώθηκαν όλα τα τραγούδια

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη Eurovision 2023, που θα φιλοξενηθεί στο Λίβερπουλ, καθώς πλέον έχουν ανακοινωθεί όλα τα τραγούδια.

Η Eurovision έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που περιλαμβάνει τα τραγούδια που θα εκπροσωπήσουν τις 37 χώρες που θα μετάσχουν στη Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί στις 9-13 Μαΐου.

Στο βίντεο τα τραγούδια παρουσιάζονται σε αλφαβητική σειρά ανά χώρα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες στον πρώτο (9/5) και δεύτερο ημιτελικό (11/5) της φετινής Eurovision. Υπενθυμίζεται πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος θα μετάσχουν στον δεύτερο ημιτελικό.

 

Eurovision 2023: Το ελληνικό τραγούδι με τον Victor Vernicos
Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε και το τραγούδι με το οποίο θα μετάσχει στη Eurovision 2023 ο Victor Vernicos, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Ο 16χρονος είναι ο νεαρότερος τραγουδιστής που έχει στείλει η χώρα μας στον διαγωνισμό και θα μετάσχει με το «What They Say».

 

Ο Βίκτωρ Βερνίκος επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision από την αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ, η οποία συνυπολόγισε την αξιολόγηση της 70μελούς επιτροπής κοινού, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στη διαδικασία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και συνέθεσε ο ίδιος το τραγούδι με το οποίο θα μετάσχει στη Eurovision. Σε ηλικία τεσσάρων ετών ξεκίνησε να κάνει μαθήματα πιάνου, στα 8 του φωνητικής και στα 10 του κιθάρας.

 

 

Ο Victor Vernicos άρχισε να γράφει τραγούδια από την ηλικία των 11 ετών, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια επιμελείται την παραγωγή της μουσικής του, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

 

Πηγή:lifo.gr