Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση υπεξαίρεσης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις Έλληνες ηλικίας 34, 32,28 και 44 ετών και μία 32χρονη Μολδαβή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Εγκληματική οργάνωση, Υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και Ψευδορκία κατ’ εξακολούθηση.

Σημειώνεται ότι, ο πρώτος εξ’ αυτών που είναι και ο διευθύνων την οργάνωση, βρίσκεται ήδη κρατούμενος από τον Οκτώβριο του 2017 σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης για διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα της Αθήνας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017, συγκρότησαν οργάνωση με διαρκή δράση και σκοπό την υπεξαίρεση οχημάτων από εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

  • Ο εντοπισμός ενοικιαζόμενων πολυτελών οχημάτων μέσω σχετικών σελίδων του διαδικτύου από τον 34χρονο αρχηγό της οργάνωσης
    • Η ενοικίαση των αυτοκινήτων από τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη με τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτότητας
    • Η ψευδής δήλωση κλοπής των οχημάτων σε αστυνομικά καταστήματα.

Αναφέρεται ότι έχουν ήδη ανευρεθεί δύο από τα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.