Η τέλεια συνταγή για όλες αυτές τις περιπτώσεις.

 

Υλικά

20 γρ. ριγκατόνι

4 ώριμες ντομάτες

50 γραμμάρια έτοιμος πάστα ελιάς

40 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο

5-6 φύλλα βασιλικού

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε για ένα λεπτό σε βραστό νερό. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να τις ξεφλουδίσουμε. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό της ντομάτας.

Προσθέτουμε την πάστα ελιάς ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τυρί pecorino και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.