Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει στην Εύβοια με δύο οικισμούς να εκκενώνονται με μήνυμα του 112. Πλοία είναι έτοιμα στο Μαρμάρι σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφέρουν πολίτες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Φυγιά Καρύστου στην Εύβοια, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών. Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε προληπτική εντολή εκκένωσης και για το Μαρμάρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα αεροπλάνα από τους ανέμους

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύονται να πετάξουν τα αεροπλάνα. Ο Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και παρακάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν προς τις κατευθύνσεις που υποδεικνύει το μήνυμα του 112.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είναι μεγάλο το μέτωπο, ο άνεμος είναι πολύ δυνατός. Τα αεροπλάνα γύρισαν πίσω, τώρα γίνεται προσπάθεια με τα ελικόπτερα», δήλωσε και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι πρέπει να εκκενώσουν είτε προς νότια είτε να φύγουν δια θαλάσσης.

Πολύ δύσκολο ήταν το βράδυ που πέρασαν οι κάτοικοι στην περιοχή, ενώ υπάρχουν πυκνοί καπνοί στην περιοχή.

Η εικόνα της φωτιάς τα ξημερώματα:

Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Ενισχύσεις έχουν φτάσει στο σημείο από Αλιβέρι και Χαλκίδα, ενώ επιχειρούν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στο Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

 

Πηγή: in.gr