Το πρόγραμμα των 9,99 ευρώ λειτουργεί προαιρετικά

Η Meta είχε ανακοινώσει ότι από τον Νοέμβριο θα προσφέρει στους Ευρωπαίους- έναντι συνδρομής- την επιλογή πρόσβασης στο Facebook και το Instagram χωρίς διαφημίσεις. Πλέον το έκανε πράξη.

Αυτές τις ημέρες έγινε διαθέσιμη και στην Ελλάδα προαιρετικά η επιλογή της συνδρομής με 9,99 ευρώ τον μήνα σε Facebook και Instagram για όποιον δεν θέλει τα δεδομένα του να χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις. Η συνδρομή αφαιρεί όλες τις διαφημίσεις και στα δύο κοινωνικά δίκτυα.

Αν ωστόσο κάποιος εγγραφεί μέσω της εφαρμογής σε iOS ή Android , η συνδρομή είναι 12,99 ευρώ τον μήνα λόγω των τελών που επιβάλει η Apple και η Google.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για διαφορετική υπηρεσία από το Meta Verified που προσφέρει το μπλε τικ δίπλα στο όνομα του χρήστη.
Από την 1η Μαρτίου του 2024 κάθε συνδεδεμένος λογαριασμός θα απαιτεί επιπλέον €6 (για συνδρομή μέσω PC) ή επιπλέον €8 (για iOS και Android).

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από το πλήθος επικρίσεων που δέχτηκε η Meta, από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, νομοθέτες και δικαστήρια, σχετικά με τον τρόπο που διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων για τους σκοπούς της εξατομικευμένης διαφήμισης. Το καθεστώς απορρήτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστήσει όλο και πιο δύσκολο για τις εταιρείες να συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες των χρηστών χωρίς ρητή συγκατάθεση για το πώς θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια.

 

 

 

Πηγή:lifo.gr