Περιπετειώδες ήταν το ταξίδι επιβατών από το Βόλο στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς λίγο μετά τις 12:30, όταν το λεωφορείο έφθανε στο Βελεστίνο, στο οδόστρωμα εμφανίστηκαν αστυνομικοί οι οποίοι ακινητοποίησαν το όχημα.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους επιβάτες να αποβιβαστούν, εξηγώντας στον οδηγό ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

Στο σημείο έσπευσε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ύστερα από εξονυχιστικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Σύντομα, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», αποκαλύφθηκε ότι το τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό ήταν φάρσα και είχε γίνει από έναν Βολιώτη, ο οποίος επρόκειτο να καταταχθεί στο στρατό και ο οποίος είχε χάσει το λεωφορείο. Θέλοντας να το καθυστερήσει για να το προλάβει, καθώς στη συνέχεια έπρεπε να πάρει άλλο λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη για τον Έβρο, τηλεφώνησε στο 100 λέγοντας πως στο λεωφορείο υπάρχει βόμβα. Ο νεαρός τελικά πρόλαβε και επιβιβάστηκε στο ΚΤΕΛ στο Βελεστίνο, όμως λίγο αργότερα συνελήφθη στο σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: taxydromos.gr