Ορισμένες γειτονιές στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα τέθηκαν σε καραντίνα την Τρίτη μετά τον εντοπισμό γιγάντιων αφρικανικών σαλιγκαριών, που είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη.

Τα γιγαντιαία αφρικανικά χερσαία σαλιγκάρια τρώνε τουλάχιστον 500 διαφορετικά είδη φυτών και μπορούν επίσης να καταβροχθίσουν στόκο, πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης, ακόμη και πινακίδες. Την ίδια ώρα, τα ασβεστούχα κελύφη τους φέρουν αιχμηρές άκρες που τους επιτρέπουν να διαλύουν τα ελαστικά των οχημάτων που πέφτουν πάνω τους.
Αυτά τα σαλιγκάρια θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τη γεωργία και τις φυσικές περιοχές της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα, δήλωσε την Τρίτη το Πολιτειακό Υπουργείο Γεωργίας.

Τα σαλιγκάρια αποτελούν επίσης κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων, καθώς μεταφέρουν ένα παράσιτο το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με το Πολιτειακό Υπουργείο Γεωργίας. Η συγκεκριμένη πάθηση οδηγεί σε διόγκωση των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό, αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

 

 

Πηγή:dikaiologitika.gr