Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη αποκαλύφθηκε με το πρώτο φως της ημέρας. Έπειτα από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τα ενεργά μέτωπα της γιγαντιαίας φωτιάς, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 30.000 καμένα στρέμματα και 80 καμένα σπίτια.

Οι κάτοικοι που κατάφεραν να γυρίσουν στα σπίτια τους καταγγέλλουν μέχρι και πλιάτσικο μετά την εκκένωση των περιοχών όπου πλησίαζε η φωτιά.  «Μεγάλη ζημιά, κάηκε το σπίτι μας. Ήρθαν κλέφτες, πλιάτσικο! Με μία κοτρόνα μεγάλη σπάσανε την πόρτα, πια δεν ανοίγει, σπάσανε το παράθυρο της κουζίνας με μία κοτρόνα. Αν ήμουν εδώ οι κλέφτες δεν θα έρχονταν. Ήρθαν κατά τις 3 -4 ούρλιαζαν, εκκενώσαμε και ήρθαν οι κλέφτες», είπε ακόμα ένας κάτοικος της Βαρυμπόμπης στην ΕΡΤ. Η συζυγός του, αποκάλυψε πως το σπίτι των γονιών της που ήταν στην πίσω πλευρά «έπεσε και μας έκλεψαν».

Κάτοικος ανακαίνισε το σπίτι του και μια μέρα μετά κάηκε

«Προσπαθούσαμε να φύγουμε όσο πιο μακριά μπορούσαμε», λέει ο κύριος Μανώλης στην κάμερα της ΕΡΤ, ο οποίο μόλις μια ημέρα πριν την καταστροφική πυρκαγιά είχε ολοκληρώσει την ανακαίνιση του σπιτιού του. «Μόλις είχα τελειώσει την ανακαίνιση προχθές και δεν πρόλαβα ούτε μια μέρα να το χαρώ», λέει. «Οι αρχές δεν μας επέτρεψαν να έρθουμε στο σπίτι νωρίτερα και ήρθαμε το πρωί μήπως μπορέσει να σωθεί κάτι, αλλά δεν έμεινε τίποτα».

 

Πηγή: ertnews.gr