Μια πεντανόστιμη και λαχταριστική συνταγή. Φουρνιστά σφολιατάκια με αμύγδαλα. Ένα υπέροχο σνακ που μπορείτε να απολαύσετε ανά πάσα στιγμή. Η συνταγή είναι για 40 μικρά σφολιατάκια.

Υλικά

400 γρ. σφολιάτα, κατεψυγμένη (1 πακέτο)
1 αυγό
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Αρχικά, αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και φτιάχνουμε ένα τετράγωνο με πλευρές μήκους 20 εκατοστών και πάχος 2 χιλιοστά.

Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο τη ζύμη.

Έπειτα, την πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη μισή ζάχαρη και τα αμύγδαλα.

Περνάμε από πάνω τον πλάστη, χωρίς να ασκήσουμε πίεση, για να κολλήσουν.

Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη ζύμη πάνω στο αλουμινόχαρτο.

Αλείφουμε τη άλλη πλευρά με τον ίδιο τρόπο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα.

Κατόπιν, απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βρέχουμε ελαφρά με λίγο κρύο νερό.

Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 ίσες λωρίδες πλάτους 5 εκατοστών.

Μετά κόβουμε τις λωρίδες, κάθετα, σε μικρά ορθογώνια 2×5 εκατοστά.

Στρίβουμε ελαφρά τα ορθογώνια κομμάτια, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα και τέλος τα ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, στην αρχή σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Στα μισά του ψησίματος χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Τα φουρνιστά σφολιατάκια είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή: supersyntages.gr