Συστατικά
300 γρ. φράουλες, φρέσκες
300 γρ. ανανά, φρέσκο
1 μπανάνα
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. σπόρους τσία
4 λεμόνια
Για το σερβίρισμα
100 γρ. φράουλες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τον ανανά στη μέση κατά μήκος με προσοχή.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του ανανά με ένα κουτάλι στο ίδιο μπολ με τις φράουλες. Θέλουμε όταν καθαρίσουμε τον ανανά να έχουμε δύο μισά “μπολάκια” ανανά όπου θα σερβίρουμε μέσα σε αυτά το frozen yogurt (δεν αφαιρούμε το κεντρικό σκληρό κομμάτι του ανανά μιας και θα περάσουμε τα φρούτα από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια).
Καθαρίζουμε τη μπανάνα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα.
Μεταφέρουμε το μπολ στην κατάψυξη και αφήνουμε για 2 ώρες να παγώσουν τα φρούτα.
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα παγωμένα φρούτα με το γιαούρτι και τους σπόρους τσία μέχρι να διαλυθούν τα φρούτα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση κατά μήκος.
Αφαιρούμε με προσοχή τη σάρκα με ένα μαχαιράκι και ένα κουτάλι και αφήνουμε σκέτες τις λεμονόκουπες.
Γεμίζουμε με προσοχή τις λεμονόκουπες με το μείγμα του γιαουρτιού μέχρι το χείλος κάθε λεμονόκουπας.
Από μερικές φράουλες που κρατήσαμε για το σερβίρισμα αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό από τη σάρκα τους με ένα μικρό κουταλάκι προσέχοντας μη τις σπάσουμε.
Μπορούμε να γεμίσουμε όσες φράουλες θέλουμε από τα 100 γρ. και τις υπόλοιπες τις χρησιμοποιούμε στο σερβίρισμα.
Γεμίζουμε και τα δύο μισά “μπολάκια” του ανανά, που έχουμε κρατήσει, με το μείγμα γιαουρτιού.
Μεταφέρουμε τις γεμάτες λεμονόκουπες, τις γεμάτες φράουλες και τους γεμάτους ανανάδες στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να παγώσουν και να σφίξει το μείγμα.
Σερβίρουμε με τις υπόλοιπες φρέσκιες φράουλες κομμένες στα 4.
Πηγή: akispetretzikis.com