Υλικά
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
200 ml γάλα φυτικής προέλευσης
1½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού βανίλια
3 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου συν λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
4 φέτες ξηρό ψωμί
λάδι για τηγάνισμα
φρούτα εποχής ή κατεψυγμένα μούρα (αποψυγμένα)
παγωτό καρύδα ή γιαούρτι φυτικής προέλευσης για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα σε ένα ρηχό μπολ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια, χτυπάμε με ένα σύρμα το υπόλοιπο γάλα, το 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, τη βανίλια και τις 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου.

Βήμα 2
Μουλιάζουμε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά και στη συνέχεια τις αφήνουμε σε ένα πιάτο να στραγγίξουν. Έπειτα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις 2 φέτες ψωμιού για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για να παραμείνουν ζεστές, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε τις υπόλοιπες.

Βήμα 3
Μόλις έχουμε ετοιμάσει όλες τις φέτες, βάζουμε τον φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε το ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα και το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από στις φέτες και τις βάζουμ εσε ένα ταψί. Ψήνουμε στο γκριλ για 3-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε με τα συνοδευτικά της επιλογής μας.

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr