Φτιάξε την πιο νόστιμη βασιλόπιτα με τρούφα & γλάσο κρέμας τυριού
H βασιλόπιτα είναι το παραδοσιακό γλύκισμα της Πρωτοχρονιάς και γι’ αυτό πρέπει να είναι «υπερτέλειο»! Απόλαυσε μια διαφορετική βασιλόπιτα που θυμίζει τούρτα με απαλό γλάσο τυριού.
Η Ντίνα Νικολάου μάς προτείνει να δοκιμάσουμε την δική της εκδοχή στη βασιλόπιτα με τρούφα και γλάσο κρέμας τυριού.
Υλικά που θα χρειαστείς για τη βασιλόπιτα
200 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
300 γρ. ζάχαρη
6 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. τρούφα σοκολάτας
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το στόλισμα
Κράνμπερις
Μύρτιλα
Δεντρολίβανο
Ζαχαρωτά
Εκτέλεση
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.
Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να ασπρίσει. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πασπαλιστά (με κόσκινο).
Ξεκινάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και δουλεύω τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και μόλις σκορπίσει στο μείγμα σταματάω το χτύπημα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε σχάρα. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει εντελώς και τοποθετούμε το νόμισμα.
Για το γλάσο
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα. Προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια και μόλις ενωθούν στο τυρί ξεκινάμε να ρίχνω την κρέμα γάλακτος αργά και σταθερά μέχρι να τελειώσει.
Για το στόλισμα
Καλύπτουμε ολόκληρη τη βασιλόπιτα με το γλάσο τυριού. Στολίζουμε με κόκκινα φρούτα και κλωναράκια δεντρολίβανο.
Πηγή:theissue.gr