Οι Ορειβατικοί Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας είναι στη ευχάριστη θέση να ενημερώσουν ότι από την Συμβουλευτική Επιτροπή Πεζοπορικών Ορειβατικών Δραστηριοτήτων (ΣΕΠΟΔ) για τον Πιερικό Όλυμπο, της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, έχουν κατατεθεί στο Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών 14 πεζοπορικές διαδρομές (6 κύριες και 8 δευτερεύουσες).

Οι διαδρομές αυτές κατατέθηκαν μετά από τη σχετική διαβούλευση, σύμφωνα με την νέα Υπουργική Απόφαση για τα μονοπάτια, και με συγκεκριμένα στοιχεία, (ψηφιακό ίχνος, σήμανση, αρίθμηση, πληροφορίες). Αποτελούν έτσι το πρώτο, επίσημα κατατεθειμένο Δίκτυο Μονοπατιών του Πιερικού Ολύμπου ενώ κάτι αντίστοιχο και σε συνεργασία, γίνεται και από τον Θεσσαλικό Όλυμπο, σε μια προσπάθεια για ένα ομοιόμορφο και ενιαίο αποτέλεσμα.

Το Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών παραμένει ανοιχτό και η ΣΕΠΟΔ είναι ανοιχτή σε νέες προτάσεις και για άλλες διαδρομές δίνοντας όμως προτεραιότητα σε αυτές που ήδη έχουν κατατεθεί.

Οι Ορειβατικοί Φυσιολατρικοί Πιερίας, καλούν κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να εμπλακεί με την συντήρηση και την σήμανση των μονοπατιών του Ολύμπου να έρχεται σε επαφή με την Διεύθυνση Δασών Πιερίας και την ΣΕΠΟΔ, (στην οποία εκπροσωπούνται οι Ορειβατικοί Φυσιολατρικοί Πιερίας), έτσι ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές που έχουν κατατεθεί και να έχουμε επιτέλους ένα οργανωμένο και καλαίσθητο αποτέλεσμα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Όπως αξίζει σε ένα βουνό σαν τον Όλυμπο…

Ορειβατικοί-Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας