Στην επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εάν τηρούντο τα μέτρα δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Ο λόγος ο κυριότερος που φτάσαμε εδώ είναι γιατί δεν τηρήθηκαν επαρκώς τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Κληθείς να απαντήσει γιατί τα μέτρα τηρήθηκαν στην Αθήνα κι όχι στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ανέφερε ότι «είναι και θέμα του χαρακτήρα του κόσμου καμιά φορά…»

«Όταν πήγα στη ΔΕΘ με τον κ. Μητσοτάκη», συνέχισε, «θυμάμαι τον εαυτό μου που προσκλήθηκα σε ένα εστιατόριο το βράδυ, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού, και ήταν κάποιοι βουλευτές, με είχαν καλέσει σ’ ένα τραπέζι σ’ ένα εστιατόριο. Όταν έμπαινα μέσα στο εστιατόριο ήρθε ο ιδιοκτήτης να με καλέσει με χαρά, που πήγε εκεί ο Υπουργός στο εστιατόριο, εγώ είδα ξαφνικά σκηνές, ο ένας πάνω στον άλλον, όχι σα να μην υπάρχει Covid, σα να μην υπάρχει τίποτα. Σοκαρισμένος του λέω “άνθρωπέ μου πρέπει να σου κλείσουν το μαγαζί, γιατί είστε έτσι;” Περίπου γελώντας αυτός μου λέει, “μα έτσι όλοι είμαστε εδώ”. Και σηκώθηκα κι έφυγα και μάλιστα ειδοποίησα την υπηρεσία λέγοντας, “ρε παιδιά κάνετε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη”; Ο ένας πάνω στον άλλον κι ήμασταν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, ζούσανε σα να μην υπάρχει Covid. Δεν πίστευαν ότι υπάρχει ο ιός, φαντάζομαι, το πιο πιθανό» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στο 35.25:

 

 

 

 

Πηγή: voria.gr