Εφτάμισι χρόνια το κοριτσάκι έμενε σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο στο σπίτι των παππούδων της

Ένα οκτάχρονο κορίτσι απελευθερώθηκε αφού φέρεται να είχε κλειδωθεί από τη μητέρα και τους παππούδες του στη δυτική Γερμανία από τότε που ήταν λιγότερο από ενός έτους, με αποτέλεσμα να είναι τόσο υποανάπτυκτο σωματικά που μετά βίας μπορούσε να ανέβει μια σκάλα.

Το κορίτσι, το οποίο στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται μόνο «Μαρία», θεωρείται ότι πέρασε τα περισσότερα από τα τελευταία επτάμισι χρόνια σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο στο σπίτι των παππούδων της στο Αττέντορν, μια πόλη περίπου 25.000 κατοίκων ανατολικά της Κολωνίας.

Σε τι κατάσταση βρέθηκε το παιδί
«Δεν μπορεί να έχει καταφέρει να πάρει πολύ καλή γεύση από τον έξω κόσμο», δήλωσε ο εισαγγελέας Patrick Baron von Grotthuss στην τοπική εφημερίδα SauerlandKurier, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Guardian.

Οι γιατροί που εξέτασαν το κορίτσι μετά την απελευθέρωσή του στις 23 Σεπτεμβρίου δεν διαπίστωσαν σημάδια σωματικής κακομεταχείρισης ή υποσιτισμού, ανέφεραν οι δημοτικές αρχές σε ανακοίνωσή τους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εξέτασης φέρεται να δήλωσε ότι δεν είχε δει ποτέ δάσος, δεν είχε βρεθεί σε λιβάδι και δεν είχε μπει ποτέ σε αυτοκίνητο.

Ενώ το κορίτσι μπορούσε να μιλήσει και να περπατήσει, ο Grotthuss δήλωσε ότι «μετά βίας μπορούσε να ανέβει μόνη της σκάλες ή να περιηγηθεί σε ανώμαλο έδαφος».

Άγνωστος ο λόγος
Ο λόγος για τον οποίο το κορίτσι ήταν κρυμμένο από το κοινό για σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του παραμένει ασαφής, καθώς η μητέρα και οι παππούδες της φέρονται να αρνήθηκαν να δώσουν απαντήσεις κατά τη διάρκεια της αστυνομικής ανάκρισης.

Ο πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος ήταν ήδη σε διάσταση με τη μητέρα κατά τη στιγμή της γέννησής του, δήλωσε στο SauerlandKurier ότι είχε βρει ένα σημείωμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του όταν το κορίτσι ήταν περίπου έξι μηνών, το οποίο τον ενημέρωνε για την πρόθεση της πρώην συντρόφου του να μετακομίσει στην Ιταλία με το παιδί.

Η μητέρα, η οποία κατονομάζεται μόνο ως «Rosemarie G» από την ταμπλόιντ Bild για να προστατεύσει την ιδιωτική της ζωή, ενώ η ποινική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενημέρωσε τις τοπικές αρχές ότι είχε μετακομίσει στην Καλαβρία, στη νοτιοδυτική Ιταλία, στα μέσα του 2015.

Όταν ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε στις αρχές πρόνοιας νέων τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι είχε δει επανειλημμένα τη μητέρα και το παιδί στο Attendorn, οι αρχές ανέκριναν τους παππούδες από τη μητέρα του κοριτσιού, αλλά ενημερώθηκαν ότι το ζευγάρι διέμενε στην Ιταλία.

Την έσωσαν οι γείτονες
Μόλις τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους οι τοπικές αρχές διερεύνησαν εκ νέου το πού βρισκόταν το παιδί, αφού ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζούσε στον παρακείμενο δήμο Lennestadt ενημέρωσε την αστυνομία για μια φήμη ότι η οκτάχρονη σήμερα ήταν κλειδωμένη στο σπίτι των παππούδων της για χρόνια.

Οι συγγενείς της μητέρας είπαν στους ερευνητές ότι το ζευγάρι δεν είχε ζήσει ποτέ στην Ιταλία και ότι μπορούσαν να επικοινωνήσουν μέσω γερμανικού σταθερού τηλεφώνου, ισχυρισμός που επιβεβαιώθηκε όταν η ιταλική αστυνομία ενημέρωσε το γραφείο πρόνοιας νέων της περιφέρειας Olpe στις 12 Σεπτεμβρίου ότι η μητέρα και το παιδί δεν διέμεναν ποτέ στη διεύθυνση της Καλαβρίας που είχαν δηλώσει ως το νέο τους σπίτι. Έντεκα ημέρες αργότερα, μετά από δικαστική εντολή, η αστυνομία και οι υπάλληλοι της κοινωνικής πρόνοιας βρήκαν το κορίτσι στο σπίτι των παππούδων του.

Η εισαγγελία της πόλης Siegen διεξάγει έρευνα κατά της μητέρας και των παππούδων του παιδιού για ψευδή φυλάκιση και κακομεταχείριση ανηλίκου. Η μητέρα, η οποία φέρεται να είναι 47 ετών, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

 

 

Πηγή: in.gr